OSLO BØRS: OSLO BØRS: 300 i sikte

Oslo Børs hadde nok en god dag, og nærmer seg 300 poeng.

Publisert:

Oslo Børs klatrer nærmere og nærmere 300 poeng, for på onsdag avsluttet hovedindeksen på 290,14 poeng, det er det høyeste nivået siden 3. oktober i fjor. Det er syv måneder siden.

Torsdag er det Kristi himmelfartsdag, og dermed må vi ha en virkelig god dag på fredag, om hovedindeksen skal avslutte uken over 300 poeng - men ingenting er umulig.

Hovedindeksen avsluttet onsdag med en opptur på 1,58 prosent, og siden nyttår har hovedindeksen steget omtrent 30 prosent. Fra bunnen på 180 poeng i fjor høst har børsen gått over 60 prosent.

Oljeprisen stiger

Mye av oppturen skyldes at frykten i markedet nå er mindre enn den var for bare et par måneder siden, noe fryktindeksen (Vix) beviste for alle på tirsdag. Men en kan heller ikke ignorere det faktum at oljeprisen har styrket seg betraktelig den siste tiden.

Onsdag fortsetter oppturen i oljeprisen, og den amerikanske lettoljen brøt lett gjennom 60 dollarsgrensen, noe som har trukket vår egen oljegigant Statoil

OSE

STL

kraftig opp. Oljegiganten er opp nærmere 20 prosent (ekskludert utbytte) siden nyttår.

Tilsynelatende endte Statoil på 131,5 kroner, 6 kroner lavere enn i går, men kursen er eksklusive utbytte på 7,25 kroner, slik at den reelle oppgangen er på cirka 2 prosent.

Fallende oljelagertall i USA er med på å løfte oljeprisen videre på onsdag, noe Statoil drar nytte av. Like før børsens stengetid sto et fat nordsjøolje i 60,2 dollar.

Les også:

Aker i vinden

Mens ministrene Sylvia Brustad og Dag Terje Andersen stilte opp på høring i Aker-saken på stortinget, viste flere Aker-døtre seg frem på børsen på onsdag.

Selskapene Aker Biomarine og Aker Seafoods endte begge opp over 20 prosent, mens Aker Floating endte opp over 15 prosent.

- Kursutvikling fra dag til dag har vi ikke lyst til å kommentere, men vi konstaterer at handelsvolumene i aksjen var veldig små på vei ned mot 4 kroner, mens de er større nå. Det virker som det nå er større interesse for aksjen igjen, sier Aker Seafoods' Gunnar Aasbø.

Les også:

Følg Oslo Børs på E24 Børs!

Tiiiimber

Ikke alle nøt godt av den gode oppturen på Oslo Børs onsdag.

Norske Skog

OSE

NSG

endte ned 6,63 prosent til 12,68 kroner, og ble den store taperen blant de de største aksjene på Oslo Børs.

Onsdag ble det kjent at gjelden til Norske Skog ble nedgradert av Standard & Poor’s, og fremtidsutsiktene får karakteristikken "negativ". Men krisen i avispapirmarkedet er hovedårsaken til den svake aksjen tror analytikerne.

- Norske Skog kom med et relativt skuffende første kvartalsresultat. Markedet for avispapir er fortsatt svakt, og det er ikke tegn til lysning. Selskapet er sterkt eksponert for avispapir, mens andre har en bredere portefølje, sier analytiker Per Haagensen i Fondsfinans til E24.

Les også:

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om