Nedtur i Asia

Fall i Asia på frykt for at de siste måneders opptur går mot en brå slutt.

Publisert:

Japans Nikkei-indeks falt 0,8 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong et par timer før børsslutt faller 1,3 prosent. S&P i Australia faller 0,9 prosent.

Mange frykter nå at det tre måneder lange børsrallyet går mot en brå slutt.

- Folk kjøper og selger aksjer bare for kortsiktig gevinst, sier Naoki Fujiwara i Shinkin Asset Management til Bloomberg.

- Det er en bekymring for at markedet har steget for fort, for raskt, og snart vil falle stort, så investorene vil ikke holde på aksjene lenge av gangen, sier han.

- Litt overopphetet

Nikkei-indeksen er opp 40 prosent siden årsverste tidlig i mars.

- Det er en følelse i markedet nå at Nikkei er litt overopphetet, litt overkjøpt, sier Noritsugu Hirakawa, strateg i Okasan Securities, til Retuers.

Men han tror allikevel på en ny oppgang, kanskje allerede mot slutten av uken.

- Vi har noen viktige globale økonomiske indikatorer som kommer denne uken, inkludert amerikansk detaljhandel, og hvis disse bekrefter den stadig økende oppfattelsen av at den globale økonomien er på bedringens vei, vil vi trolig se Nikkei skyte over 10.000, sier Hirakawa.

Gjennomsnittet for Nikkei-indeksen er bare 1,5 prosent unna å passere 10.000 for første gang siden oktober.

På sidelinjen

Ikke alle deler hans optimisme.

- Det virker som om markedet ikke lenger vil høre "det kommer ikke til å bli verre". Vi har en snikende følelse av at markedet fra nå av vil at økonomien skal "vise oss pengene", sier økonom Joshua Tan hos Phillip Securities i Singapore til Market Watch.

- Selv om at det blir roligere kan komme som en lettelse på noen sammenlignet med hvordan det var de første månedene av året, virker det som det akkurat nå bare oppfordrer flere investorer til å sitte på sidelinjen, sier sjef for trading i IG Index til Market Watch.

Les flere nyheter på E24.no.

Publisert:

Her kan du lese mer om