Storbanken HSBC blir i London

HSBC Holdings, Europas største bank, har besluttet å beholde hovedkvarteret i London fremfor å flytte til Hongkong.

FORBLIR: Den internasjonale storbanken HSBC har bestemt seg for å beholde sitt hovedkvarter i London.
Publisert: Publisert:

I London jubles det over beslutningen, som flere mener at styrker den engelske hovedstadens status som et internasjonalt finanssenter. Siden finanskrisen i 2008 er London blitt utfordret av tøffere regulering og økende kostnader.

– Styrets beslutning var enstemmig, het det i en uttalelse fra HSBC sent søndag kveld.

– London er en av verdens ledende finanssentre og hjem for en stor sammenslutning av internasjonalt talent. Derfor er byen fortsatt ideell som base for en global institusjon som HSBC, fortsetter styret.

Dermed ble Hongkong – for denne gang – snytt for muligheten til å hente verdens femte største bank «hjem». Dagens HSBC ble etablert i London i 1991, men storbankens initialer stammer fra Hongkong and Shanghai Banking Corporation, som ble stiftet i Kina i 1865.

Søndagens avgjørelse kommer etter en turbulent uke for europeiske bankaksjer, som har falt kraftig i verdi på grunn av frykten for en nedgangsperiode for den globale økonomien.

HSBC-aksjene har falt med rundt 18 prosent siden nyttår og over 30 prosent siden april i fjor, da bankgruppen begynte sin gjennomgang av hvor hovedkvarteret skal ligge i fremtiden. Nesten halvparten av HSBCs overskudd før skatt stammer fra Hongkong.

London vurderes som et risikabelt valg for HSBC, ettersom den kommende britiske folkeavstemningen om EU-medlemskap fører til usikkerhet om byens fremtidige rolle som finanssentrum.

Les også

Deutsche Bank tilbyr å kjøpe tilbake gjeld

Les også

Dette fylket har de mest risikovillige aksjonærene i landet

Les også

Ikke lenger mulig å betale med kontanter på trikken

Publisert: