Herbalife stupte etter trussel om svindelavsløring

Investor og aktivist Bill Ackman sier han sitter på opplysninger som vil få slankemiddelselskapet Herbalife til å kollapse.

Investor Bill Ackman har varslet at han tirsdag vil presentere opplysninger som beviser at Herbalife er en massiv svindel.

Lucas Jackson
 • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

Det amerikanske markedet var sulten på nyheter å feste blikket på i makrofronten, og ukens handelsdag gikk rolig for seg. Imidlertid ble stemningen spritet noe opp av et varsel om svindelavsløring om slankegiganten Herbalife.

Nøkkelindeksene mandag kveld:

 • Dow Jones er ned 0,28 prosent
 • Nasdaq Composite er ned 0,17 prosent
 • S&P 500 er ned 0,23 prosent

Les også:Følgaksje- og råvaremarkedene på E24s børssider

Herbalife faller

Noen mener Herbalife ikke er noe annet enn et pyramideselskap, andre mener det er en seriøs aktør i vektkontrollmarkedet.

Bill Ackman driver hedgefondet Pershing Square Capital Mangement, og har i over ett år hevdet at selskapet er et pyramidespill.

Han fikk investorer til å selge unna Herbalife-aksjer mandag, etter han tidligere på dagen varslet at han vil gi selskapet dødskysset under en pressekonferanse tirsdag, ifølge Marketwatch.

Til CNBC fortalte han at det kommer til å bli den viktigste presentasjonen i hans karriere, og at opplysningene han sitter på er bevis for at selskapet er en «massiv svindel» som vil kollapse.

Herbalife har ingen utsalgsbutikker, og baserer salget av slankeprodukter på private selgere.

Noah Seelam

Markedet reagerte resolutt på varselet, som har fått bred oppmerksomhet i amerikanske medier.

Påstanden var tilstrekkelig til å sende Herbalife-aksjen ned 11, 54 prosent til 53,8 dollar.

Venter på Netflix

Etter stengetid i USA er det duket resultatslipp fra film- og seriestrømmeren Netflix.
Markedet er spent før slippet, og sendte aksjen opp 1,73 prosent til 452 dollar etter positive forventninger til andre kvartal.

Anaytikere forventer at selskapet kan vise til en sterk kundeøkning, drevet av populære serier som House of Cards og Orange Is the New Black. Det er forventet 1,46 millioner nye kunder.

Netflix har utvidet tilbudet til seks nye europeiske land i løpet av annet kvartal, blant annet store markeder som Tyskland og Frankrike.

Texas Instruments og Chipotle vil også levere resultater etter stengetid. Texas falt 0,72 prosent i påvente av nyheter, mens Chipotle steg hele 6,85 prosent.

Leketøysprodusenten Hasbro faller 2,95 prosent mandag, etter å ha lagt frem noe skuffende kvartalstall.

Ukraina tynger

På tampen av forrige uke preget to rystende hendelser verdensmarkedene, med intensiveringen av konflikten i Gaza, og nedskytingen av det malaysiske flyet i Ukraina i spissen.

Fortsatt sitter redselen for ytterligere tilspisset krise i Ukraina og Gaza i markedet.

- Den geopolitiske situasjonen setter en overordnet demper på markedet, og denne uken venter vi på kvartalsresultater. Mens markedet fester blikket på resultater, forsøker man samtidig å teste pulsen på hendelser rundt om i verden, sier leder for Federated Investor Inc, Matthew Kaufler i et intervju med Bloomberg.

Europeisk blåmandag

Minutter over stengettid i USA handles den amerikanske lettoljen (WTI) handles for 104,85 dollar fatet, og opp 1,67 prosent, ens et fat nordsjøolje omsettes for 107,75 dollar, opp 0,44 prosent.

De amerikanske børsene fulgte bredt fall i Europa og laber dag i Asia.

 • Tyske DAX er ned 1,04 prosent
 • FTSE 100 i London er ned 0,39 prosent
 • CAC 40 i Paris er ned 0,61 prosent
 • Micex Index i Moskva er ned 2,37 prosent
 • Hong Kongs Hang Seng-indeks gikk opp 0,01 prosent.
Publisert:

Flere artikler

 1. Han har tapt 2,5 milliarder i kampanje mot slankemiddelgigant

 2. Knalldag på Wall Street: Netflix til værs etter tallslipp

 3. Netflix klatret på Wall Street

 4. «Flyskrekken» har sluppet taket på Wall Street

 5. Glohet respons på Northlands omstrukturing