Norgesgruppen tjente mer

Norgesgruppen fortsetter å ta markedsandeler, og økte resultatet i alle virksomhetsområder i fjor.

Konsernsjef Tommy Korneliussen presenterte i dag Norgesgruppens årsresultater. Bildet er fra en tidligere anledning.
Publisert:

Norgesgruppen tok nye store jafs av dagligvare- og kioskmarkedet i fjor og økte markedsandelen sin fra 39,3 prosent til 39,9 prosent.

Konsernet solgte dagligvarer for 71,4 milliarder i 2014, mot 67,4 milliarder året før. Det er en økning på 5,9 prosent fra 2013. Alle virksomhetsområdene viste bedring, ifølge årsrapporten som ble lagt frem i ettermiddag.

Les også

Norgesgruppen misfornøyde med Brennpunkt-dokumentar

Økt salg

Resultat etter skatt økte fra 1,8 til 1,9 milliarder kroner i fjor og resultatet per aksje ble 48,9 kroner mot 45,5 kroner året før.

– Økning i resultatene skyldes god vekst i salgsinntekter, samt kontinuerlig arbeid med effektivitet i varestrømmen og i butikkene, heter det i rapporten.

Konsernets driftsresultat for 2014 ble 2,9 milliarder kroner, mot 2,63 milliarder i 2013. Dette gir en driftsmargin på 4,1 prosent for 2014.

Norges største handelshus

Norgesgruppen eier 1.768 dagligvarebutikker og 800 utsalgssteder innen servicehandel.

Selskapet er kjent for dagligvarekjeder som Meny, Ultra, Kiwi, Spar og Joker.

De eier også kjedene Deli de Luca, Mix, Fresh, Dolly Dimples og Jafs, i tillegg til Asko som er Norges største grossist innen dagligvarer og storhusholdningsmarkedet.

Norgesgruppen har rundt 30.000 ansatte.

Les også

Professor kritisk til matvarekjedenes makt

Vokste med 4,3 prosent

Tall fra analyseselskapet Nielsen, viser at veksten i dagligvaremarkedet totalt var 4,3 prosent i fjor. Med oppkjøpet av Ica er Coop nå landets nest største dagligvarekjede med rundt 28 prosent markedsandel.

«Samtlige kjeder i NorgesGruppen, både lavpris, supermarked og nærbutikker viser god underliggende vekst, noe som tyder på at forbrukerne verdsetter det mangfoldet butikkene representerer», skriver selskapet.

Les også

Norgesgruppen kjøper gjerne Coop-butikker: – Gir mulighet til å vokse

Les også

Norgesgruppen misfornøyde med Brennpunkt-dokumentar

Les også

Konkurransesjef vil ha inn utenlandske matkjeder

Publisert:

Her kan du lese mer om