Telenor: Har aldri hatt høyere inntekter

Telekjempen melder om rekord både når det kommer til inntekter og drift.

GRUNN TIL Å SMILE: Telenor, her ved konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, leverer bedre enn ventet i tredje kvartal.
Publisert:

- Gjennom det tredje kvartalet har vi fortsatt å drive veksten i lønnsomhet og inntekter, og melder nå om det beste kvartalet noensinne når det kommer til EBITDA (brutto driftsresultat, journ. anm.) og kontantstrøm fra driften, sier Jon Fredrik Baksaas i en kommentar onsdag.

Telenor-sjefen kan slå i bordet med en økning på seks prosent, tilsvarende 4,6 milliarder kroner, i det norske konsernets inntekter i årets ni første måneder.

Han kan glede seg over høyere inntekter i alle landene der Telenor har virksomhet, bortsett fra i Thailand, Danmark og innen området Broadcast.

Globalt økte antallet mobilkunder med 3,4 millioner i tredje kvartal, drevet av India, Bangladesh, Malaysia og Myanmar, og Telenor melder om økt bruk av 4G.

- I Thailand er inntektene og veksten i antall abonnenter påvirket som et direkte resultat av økende konkurranse og svakere økonomisk vekst, sier Baksaas.

Telenor-sjefen er imidlertid på offensiven, og varsler økte investeringer i 3G- og 4G-nettverk for å møte disse utfordringene.

Nådde millionen i Myanmar

I perioden har Telenor for alvor startet kampen om kundene i Myanmar, der driften ble sparket i gang i slutten av september.

Utrullingen startet i Mandalay, og fortsatte i Naypyidaw og Yangon.

- Vi vil fortsette å tilkoble de utilkoblede i flere byer, landsbyer og i urbane områder, og ser frem til å gi essensiell infrastruktur til folket i Myanmar, sier Baksaas.

Den 25. oktober kunne Telenor melde om én million abonnenter i landet.

Slår forventningene

På konsernnivå fikk Telenor et brutto driftsresultat på 10.163 millioner kroner i tredje kvartal, mot 9.619 millioner i samme periode i fjor. Inntektene endte på 27.685 millioner kroner, sammenlignet med 25.953 millioner i tredje kvartal 2013.

Det var på forhånd ventet en EBITDA på 9.907 millioner kroner, mens inntektene var ventet til 27.219 millioner kroner.

Resultatet før skatt endte på 5.406 millioner kroner, mot 6.351 millioner. Her var det ventet 5.883 millioner kroner.

Telenor opprettholder sine forventninger for resten av 2014, altså med en EBITDA-margin over fjoråret og lav ensifret organisk inntektsvekst.

Da årets første ni måneder har gått har EBITDA-marginen på 36 prosent, mens organisk inntektsvekst ligger på 2,2 prosent. På samme tid i fjor var EBITDA-marginen på 35 prosent, og inntektsveksten på 1 prosent.

Les også:

- Det er fortsatt store utfordringerDisse kan ta over etter LundHelge Lund til E24: - Jeg har hatt en drøm om å jobbe uteBaksaas gir seg som Telenor-sjef i 2016Nå er Telenors smarttelefon til under 60 dollar lansert i Asia

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om