Dette vil Hagen kjøpe

Stein Erik Hagen mener Orkla bør gjøre oppkjøp innen klær og helsekost.

Næringslivsleder Stein Erik Hagen tror Orkla kan komme til å gjøre oppkjøp innen klær og helsekost.
Publisert: Publisert:

All virksomhet som ikke er knyttet til merkevarer skal selges, varslet Orkla tidligere denne måneden.

Dermed står industrigiganten snart igjen med 30 milliarder kroner i kassen, ifølge analytikere Dagens Næringsliv har snakket med.

I kassen skal midlene ikke bli liggende særlig lenge, for Stein Erik Hagen, hovedeier og styreleder i selskapet, har planene klare for nye oppkjøp.

Les også: Orkla vil skille ut aksjeportefølje

Han mener nye oppkjøp kan skje innenfor både klær og helsekost.

- Varner har vært fantastisk dyktige. Se hva de sønnene har bygd opp etter at Frank Varner gikk bort. Det er mange flotte selskaper å lære av eller kjøpe opp. NorgesGruppen, Rema, Varner-gruppen, sier Hagen til DN.

Hagen vil likevel ikke gjøre kjøp innen dagligvarehandel, da dette vil resultere i at selskapet kommer i direkte konkurranse med selskaper de også leverer varer til.

Derfor er helsekost et bedre alternativ, forklarer han.

- Helse, vitaminer og kosttilskudd kan bli viktig for Orkla. Folk er opptatt av helse og å ha det komfortabelt. Vi lever mye lengre enn våre besteforeldre gjorde, og vi bruker mer penger på helse, kosthold og velvære, sier Hagen til DN.

Les også: LO-lederen mener Hagen bedriver kynisk kapitalisme

Børsfest

Det var under Orklas kapitalmarkedsdag i London at industrilokomotivet varslet et storstilt garasjesalg av selskapets eiendeler.

AksjeLongname: OrklaTicker: ORKMarked: OSEOrganiasonsnummber: 910747711TSID: Trade time: 2011-09-23 17:30:00Last: 45.1Close: 45.61Periode: 1month

Konsernsjef i Orkla, Bjørn M. Wiggen, opplyste at selskapet vil endre sitt strategiske fokus til merkevarer, og at aksjeporteføljen, som består av Rec, Borregaard og Sapa er utenfor selskapets fremtidige vekstområde.

Selskapet melder at det skal fortsette å jobbe aktivt sammen med Rec, for å styrke virksomheten, for så å selge seg ut av solenergi-selskapet det eier 39,7 prosent av.

Budskapet ble mottatt med stor optimisme blant investorene, som svarte med å sende Orkla-aksjen opp imponerende 10,5 prosent samme dag.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no