Deutsche Bank punger ut 300 millioner for prisfiksing

Banken har blitt enig om å betale 314 millioner kroner i et forlik for å ha tuklet med sølvprisene.

SLITER: Deutsche Bank sliter på flere fronter. Den tyske storbanken risikerer å måtte betale 150 milliarder i bot til amerikanske myndigheter og nylig ble det klart at banken må betale 314 millioner kroner i bot som følge av prisfiksing av sølvprisen.
  • Geir Molnes
Publisert:

Deutsche Bank har ifølge amerikanske etterforskere konspirert med andre banker om å fikse prisen på sølv, på investorers bekostning. Det fremgår av rettspapirer fra mandag, som er gjengitt av nyhetsbyrået Reuters tirsdag.

Den tyske storbanken sliter tungt om dagen. Amerikanske myndigheter krever at banken må betale hele 14 milliarder dollar, tilsvarende 115 milliarder kroner, i bøter for å ha solgt dårlige boliglånsrelaterte produkter før den forrige finanskrisen.

Banken har tidligere uttalt at den ikke vil være i stand til å betale et så høyt beløp. Det er imidlertid ikke utenkelige at erstatningssummen kan forhandles ned.

Skal samarbeide i etterforskningen

Banken har også vært i søkelyset i flere lignende saker den seneste tiden. Advokat Vincent Briganti, som representerer investorene i saken, forteller til Reuters at avtalen med banken utgjør en betydelig finansiell kompensasjon.

Han mener også det er viktig at Deutsche Bank vil samarbeide i etterforskningen av partene som ikke ønsker å inngå forlik saken.

Les også

Deutsche Bank innfører ansettelsesstopp

I tillegg til Deutsche Bank hevder investorene at den britiske storbanken HSBC Holding og kanadiske Bank of Nova Scotia var med på å fikse prisen på sølv, mens sveitsiske UBS utnyttet prisfiksingen. Den påståtte prisfiksingen skal ha startet i 1999, og holdt prisene på sølv og finansielle sølvinstrumenter nede over flere år.

Tidligere denne måneden har dommer Valerie Caproni avvist at UBS har vært involvert i prisfiksingen, da hun mener det ikke finnes noen beviser for dette.

Aksjen får bank

Les også

Økonomiministeren om Deutsche Bank-brev: – Jeg vet ikke om jeg skal le eller bli forbanna

Det siste året har Deutsche Bank-aksjen falt kraftig. Den har mer enn halvert sin verdi, med et fall på nær 53 prosent. Flere har fryktet at hele banken kan kollapse.

Det har tidligere kommet meldinger om at den tyske staten kan gå inn og redde banken, men det er fortsatt usikkerhet knyttet til en eventuell redningspakke fra staten.

Den svekkede storbanken er nå mindre verdt enn norske DNB. Banken er for tiden inne i en krevende restrukturering. Planen innebærer blant annet en global nedbemanning på 9.000 ansatte.

Tirsdag stiger imidlertid aksjen på børsen i Frankfurt.

Ved 10.00-tiden er aksjen opp 2,32 prosent.

Les også

Bloomberg: Deutsche Bank innfører ansettelsesstopp

Les også

Financial Times: Deutsche Bank fikk spesialbehandling i EUs stresstest

Les også

Konkurrenten angriper Deutsche Bank med tysk ordspill

Les også

Tidligere Deutsche Bank-sjefer blandes inn i konkurrentens regnskapsjuks

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Deutsche Bank
  2. Bank

Flere artikler

  1. Myker opp straff for renterigging – har selv milliardgjeld i banken

  2. Deutsche Bank inngår milliardforlik om rentefiksing

  3. Deutsche Bank stuper etter erstatningsnyhet

  4. – Deutsche Bank har ikke råd til det amerikanerne krever

  5. Deutsche Bank til værs etter milliardforlik