Uendret rente i Japan – rolig på Asia-børsene

Investorene handler lite, med mørke skyer i horisonten.

Foto: Behrouz Mehri AFP
 • Hans Henrik Torgersen
Publisert:

Den japanske sentralbanken besluttet onsdag å holde rentene uendret, samtidig som de nedjusterte forventningene til inflasjon i 2019, melder Reuters.

Renten er fortsatt på −0,1 prosent, etter at syv renterådsmedlemmer stemte for å holde renten uendret, mens to stemte mot. Sentralbanken fortsetter politikken med kvantitative lettelser, og fortsetter dermed med å kjøpe obligasjoner, som holder renten på tiårige rentepapirer rundt null prosent.

Inflasjonsforventningene ble tatt ned fra et spenn på 1,5 til 1,7 prosent til et spenn på 1 til 1,3 prosent, skriver Financial Times.

Inflasjonsmålet i Japan er 2 prosent.

En økonom hos Capital Economics, Marcel Thielant, beskriver inflasjonsjusteringen som skarp, men forventer at Bank of Japan kommer til å holde dette nivået utover neste år.

– Dagens avgjørelse viser at sentralbanken ikke er bekymret for inflasjonspresset på den japanske økonomien fra de kvantitative lettelsene, sier Thielant til avisen.

Les også

Medier: USA avlyser planlagte handelssamtaler med Kina

Stille på børsene

Onsdagens handel i Asia blir beskrevet som en pause av Reuters, som peker på store bekymringer om veksten i den globale økonomien, og handelsuroen mellom Kina og USA, som en grunn til at investorer ikke er så aktive akkurat nå.

Etter et fall i desember, har markedene stort sett pekt oppover siden nyttår, ikke minst på grunn av forhandlingene mellom USA og Kina. Nå har USA kuttet et planleggingsmøte for de videre forhandlingene – og Det internasjonale pengefondet (IMF) har nedjustert forventningene til veksten i 2019 og 2020.

Slik er situasjonen i Asia litt over klokken seks:

 • Nikkei i Tokyo stiger 0,03 prosent
 • Shanghai Composite ligger flatt
 • Hang Seng i Hongkong er ned 0,05 prosent
 • Kospi i Seoul er opp 0,23 prosent
 • STI i Singapore faller 0,20 prosent
 • ASX 200 er ned 0,37 prosent

Fabrikkstans senker Subaru

Les også

Kina krever at USA dropper krav om utlevering av Huawei-topp

Oljeprisen holder seg over 61 dollar

Onsdag morgen ligger prisen for et fat nordsjøolje på 61,40 dollar. Det er en oppgang på cirka 1,2 prosent fra Oslo Børs stengte tirsdag ettermiddag, men omtrent flatt fra midnatt.

Prisen for et fat amerikansk lettolje har klatret 0,09 prosent siden midnatt og ligger på 53 dollar fatet.

Så langt i 2019 ligger snittprisen på et fat olje rett rundt 60 dollar fatet, mot et snitt i 2018 som var på 71,60 dollar fatet.

De fleste analytikere har kuttet i sine prisforventninger for oljen i 2019, men for det meste ligger anslagene rundt 65 dollar fatet.

Publisert:

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Det hete temaet i markedene nå: «kvantitativ innstramming»

 2. Betalt innhold

  Dette gjør sentralbankene når de ikke lenger kan kutte rentene

 3. ESB med ny krisepakke på 750 milliarder euro

 4. Annonsørinnhold

 5. Bank of Japan signaliserer muligheten for lettelser i oktober

 6. Fed-referat: Vil beholde renten nær null