Instabank varsler søksmål mot Lunar: – De angrer seg

Lunar viste til manglende godkjennelser fra Finanstilsynet da oppkjøpet av Instabank gikk i vasken. Men Instabank-sjefen tror heller at den danske banken angret seg.

Instabank-sjefen, Robert Berg, har hyret inn advokatfirmaet Thommessen til juridisk ledsagelse gjennom søksmålsprosessen.
Publisert:

– Den versjonen av en kjærlighetshistorie som Lunar beskriver kjenner vi oss ikke igjen i. Derfor ønsker vi å komme med vårt syn på saken, sier Instabank-sjef Robert Berg til E24.

Fredag ble det klart at Instabank-oppkjøpet gikk i vasken. Sjefen i Instabank sier til E24 at over tre fjerdedeler av aksjonærene allerede stiller seg bak et søksmål mot Lunar.

Et varsel om søksmål ble sendt til Lunar på fredag og Instabank-ledelsen tror at de sitter med de beste kortene på hånden, opplyser Berg.

– Vår oppfatning er at vi har en god sak, og hadde det ikke fremstått som overveiende sannsynlig at vi kan vinne frem, hadde vi ikke tatt bryet med å stevne Lunar, fordi vi vet at det krever tid og ressurser, men vi er veldig sikre på at vi vinner igjennom.

Les på E24+

Aksjeskolen #7: Derfor bør du følge innsidehandlerne

– Har gjort alt i vår makt

E24 har vært i kontakt med Lunar, som ikke ønsker å tilføye noe mer til saken annet enn det som var skrevet i pressemeldingen som fulgte bortfallet av oppkjøpet.

Her skriver Lunar at «det ikke har vært mulig å oppnå den nødvendige regulatoriske godkjennelsen for oppkjøpet av Instabank».

– Vi har gjort alt som står i vår makt til å hente nødvendig kapital for å imøtekomme ytterligere kapitalkrav og få den regulatoriske godkjennelsen fra det norske Finanstilsynet, sier grunnleggeren og Lunar-sjefen, Ken Villum Klausen i meldingen.

– Dessverre får vi ikke muligheten til å samle kreftene med Instabank. Beklageligvis, fordi vi ser på Instabank som en spennende virksomhet og en god match.

Les også

Lunar Bank får ikke kjøpe Instabank

– Angrer seg

Lunar og Instabank offentliggjorde oppkjøpstilbudet 28. mars, og fikk deretter et kapitalkrav fra Finanstilsynet. Men Lunar viser nå til «drastiske endringer i kapitalmarkedet», som gjorde det for vanskelig for dem.

– Alle har forståelse til at markedet har forandret seg, men det er inngått bindende avtaler som man må holde seg til. Det er sånn både vi og aksjonærene ser det, derfor ble den innsendt et varsel til Lunar fra aksjonærene, sier Berg i Instabank.

– Det reelle grunnen for at de ikke gjennomfører er fordi de angrer seg, og at de har ikke lyst til å kjøpe banken, mener han.

– Mener Lunar kunne ha reist pengene

Investor Kristian Falnes opplyser til E24 at han er en del av Instabank-aksjonærenes søksmål mot Lunar.

– Jeg er med på søksmålet, og mener Lunar kunne ha reist pengene til oppkjøpet, sier han.

Investoren sier han har lyst til å finne ut av bakgrunnen for at Lunar ikke «ville eller greide» å hente pengene, men understreker at han likevel ikke vil spekulere for mye på motivasjonen bak.

Han sier også at han er «spent» på å se resultatet av søksmålet.

Falnes er 10. største eier i selskapet og sitter på nær 2,6 prosent av aksjene, viser en oversikt fra dataleverandøren Infront.

Publisert:
Gå til e24.no