Nordea øker boliglånsrenten

Renten heves med inntil 0,25 prosentpoeng.

HØYERE RENTER: Bankene varsler høyere boliglånsrenter etter at Norges Bank hevet styringsrenten.
Publisert:

Flere banker hever renten mandag. DNB var første storbank ut. Mandag ettermiddag fulgte Nordea etter. Begge øker boliglånsrenten med inntil 0,25 prosentpoeng.

– Med bakgrunn i Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten med 0,25 prosentpoeng på rentemøtet 15. desember, har DNB besluttet å øke renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarked i DNB.

På innskuddssiden er det renten på BSU og sparekonto for barn som settes opp med 0,25 prosentpoeng, opplyser kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen Lewin til E24.

Unge som kjøper sin første bolig får bankens beste flytende rente på 3,89 prosent.

«Nye rentesatser gjelder fra 20. desember for nye boliglån og innskudd, og fra 30. januar 2023 for eksisterende boliglån og innskudd», skriver banken i en pressemelding.

Norges Bank hevet torsdag renten med et kvart prosentpoeng til 2,75 prosent, og varslet ny heving i første kvartal til en topp på rundt 3 prosent.

Bankene følger normalt opp Norges Banks renteendringer i dagene etter rentemøtet.

Sparebank 1 Ringerike Hadeland var først ute med renteheving bare timer etter Norges Bank på torsdag, og fredag fulgte flere sparebanker etter.

Det er flere banker som har hevet renten mandag.

Sparebank1 SMN, Sparebanken Vest, Sparebanken Sogn og Fjordane, Sparebanken Øst og OBOS-banken rentene med inntil 0,25 prosentpoeng.

Publisert: