Meta hopper mer enn 18 prosent etter godt resultat

Teknologikjempen kom med resultater kort tid etter børsdagens slutt, og hopper i etterhandelen.

Publisert:

Metaaksjen får voldsom fart etter resultatet. Like etter at rapporten ble publiser steg aksjen 11 prosent. Klokken 20.25 er aksjen opp 18 prosent.

På forhånd var det ventet at selskapet skulle levere inntekter på 31,65 milliarder dollar i fjerde kvartal, hvorav 30,86 milliarder av dette skulle komme fra reklameinntekter, ifølge estimater fra Bloomberg.

Den reelle inntekten ligger på 32,165 milliarder dollar. Nettoinntekten endte på 4,65 milliarder dollar for fjerde kvartal. Det er et bratt fall fra fjorårets resultat for samme periode, som var 10,285 milliarder dollar.

KI-fremgang

– Fellesskapet vårt fortsetter å vokse, og jeg er glad for det sterke engasjementet i alle våre apper. Facebook nådde nettopp milepælen med to milliarder daglige aktiviteter, skriver Meta-grunnlegger Mark Zuckerberg i selskapets kvartalsrapport.

Han skriver videre at Meta gjør fremskritt med sin kunstig intelligens-teknologi.

Zuckerberg har lenge promotert Metas ulike ambisjoner om å skape et metavers der brukere møtes ved bruk av VR-teknologi.

VR: Facebook-eieren håper å få brukerne sine over på VR-briller.

Spenning knyttet til rapporten

I januar ble det kjent at Meta vil kutte 13 prosent av de ansatte for å redusere kostnader. Før tallslippet var det knyttet mest spenning til om selskapet ville varsle ytterligere kutt.

Det har også vært knyttet spenning til hva konsernsjef Mark Zuckerberg ville si om utsiktene for 2023.

På forhånd ventet analytikerne at selskapet ville anslå at inntektene i første kvartal skulle komme inn på i overkant av 27 milliarder dollar.

Publisert:

Her kan du lese mer om