Credit Suisse tapte 42 milliarder

Storbanken tapte langt mer penger enn ventet i forrige kvartal. Nå tas det grep, og selskapet vil kvitte seg med rundt 9.000 ansatte i løpet av 2025.

Publisert:

Etter flere skandaler det siste halvannet året har det vært svært stor spenning til torsdagens resultatfremleggelse fra Credit Suisse. Der det var varslet en større restrukturering av virksomheten.

Den sveitsiske storbanken Credit Suisse hadde et underskudd på 4,03 milliarder sveitserfranc, tilsvarende 42 milliarder kroner i tredje kvartal.

På forhånd var det ventet et underskudd på 504,9 millioner sveitserfranc, ifølge Bloomberg.

Les på E24+

– Jeg har null behov for å kopiere ledere som har gått før meg

Inntektene falt samtidig med 30 prosent til 3,8 milliarder sveitserfranc i kvartalet, mot samme periode i fjor.

– Tredje kvartal, og hele 2022 så langt, har blitt betydelig påvirket av de kontinuerlig utfordrende forholdene i markedet og makroøkonomien, som har ledet til svakere utvikling særlig for vår investeringsbank, sier Credit Suisse-sjef Ulrich Körner i en kommentar.

– Fra i dag vil vi ta en serie avgjørende grep for å refokusere Credit Suisse rundt behovene til våre kunder og interessenter, fortsetter han.

Den store restruktureringen av selskapet skal redusere kostnadsbasen med 15 prosent, eller rundt 2,5 milliarder sveitserfranc. Av dette skal 1,2 milliarder tas allerede i 2023.

Selskapet planlegger også en større kapitalinnhenting på inntil 4 milliarder sveitserfranc, tilsvarende 41,6 milliarder kroner.

Banken venter også å redusere arbeidsstokken til rundt 43.000 ansatte i 2025. Det er en reduksjon på 9.000 ansatte fra dagens nivåer.

– Vår nye integrerte modell vil bli fokusert på Wealth Management, så vel som Asset Management, og vi vil radikalt restrukturere investeringsbanken, styrke kapitalen og akselerere vår kostandstransformasjon, sier Körner.

Ved inngangen til oktober var det høydramatisk rundt den sveitsiske storbanken etter at det begynte å gå rykter om at den var i likviditetstrøbbel. En liten uke senere tok banken grep ved blant annet å kjøpe tilbake gjeld verdt tre milliarder dollar for å roe markedet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om