Kaos i Element

Element avslutter omstridt låneavtale – aksjen hoppet

Etter lengre tid med komplett kaos i Element, har selskapet nå blant annet avsluttet det såkalte «dødsspirallånet».

Eirik Elvevold
 • Martin Hagh Høgseth
 • Eirik Billingsø Elvevold
Publisert:

Gruvekryptoselskapet Element har inngått en termineringsavtale med långiverne Alpha Blue Ocean (ABO) og European High Growth Opportunities Securitization Fund (EHGO). Det melder selskapet i en børsmelding tirsdag formiddag.

Element-aksjen endte opp 38,63 prosent til kurs 6,79 kroner på Oslo Børs etter nyheten.

– Det har vært en lang prosess. Nå er vi glad for å ha kommet frem til en gylden middelvei med ABO, sier Element-styreleder Thomas Christensen til E24.

Betaler bruddgebyr

Tilbake i august gjorde den sittende Element-ledelsen det klart at de ønsket seg ut av det såkalte «dødsspirallånet» fra ABO.

– Termineringen av avtalen gir selskapet full kontroll over kapitalstrukturen og man unngår en ukontrollert utvanning som har begrenset selskapets strategiske alternativer. Element vil nå fortsette prosessen med å restrukturere og selge gjenstående gruveinvesteringer og implementere den nye digitale strategien, sier administrerende direktør Geir Johansen i meldingen fra selskapet.

For å avslutte avtalene betaler nå Element 2,6 millioner kroner i et bruddgebyr.

Nå termineres både utstedelsesavtalen og aksjelånsavtalen. Dette innebærer at Element ikke lenger kan trekke på den konvertible lånefasiliteten på 500 millioner kroner, samtidig som ABO vil tilbakeføre 180.000 aksjer Element tidligere har lånt ut.

Les på E24+

E24+: Slik ble Element fanget i dødsspiralen

ABO: – Tar ansvar for å finne gode løsninger

Alle aksjene og warranter som ABO og EHGO har i dag, vil forbli i selskapenes eie og kan brukes slik de selv ønsker, opplyser Element.

– Vi tror på å støtte lederteamene i selskapene vi investerer igjennom konstruktivt samarbeid. Avtalen gjenspeiler denne filosofien og viser det ansvar vi tar for å finne gode løsninger for alle parter, sier ABO-sjef Pierre Vannineuse i meldingen.

Gruveselskapet Element het tidligere Intex Resources, men i 2017 varslet selskapet et navneskifte og en satsing på kryptovaluta hvor verdiene skulle være forankret i metaller i bakken.

Det Oslo-baserte selskapet sitter på eierskap i nikkelforekomsten Mindoro på Filippinene hvor det ikke er utvinning, og en andel i en jernforekomst i Ontario i Canada som selskapet Ambershaw Metallics Inc skal utvinne.

Les også

Les også: Element vil ut av omstridt låneavtale med Alpha Blue Ocean

Meldingen fra selskapet
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kaos i Element
 2. Element
 3. Alpha Blue Ocean
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. Induct-sjefen har fått millionerstatning av Alpha Blue Ocean – Element-aksjer frigis

 2. Spetalen støtter Elements krypto-bråbrems

 3. Elements nye toppsjef om bjellesauene: – Har en liten andel aksjer

 4. Annonsørinnhold

 5. Krevde 3 mill. av børsmygg – får 635.000 i etterlønn

 6. Krever 3 millioner i ubetalt lønn fra børsmygg