Adressa vil ikke selge Finn.no

Adresseavisen vil ikke selge sin eierandel i suksessbedriften Finn.no til Schibsted.

Publisert:

Schibsted har presset på for å få et svar på budet, og sent mandag kveld kom meldingen Schibsted ikke ville ha.

- Adresseavisen har besluttet å ikke selge sin aksjepost i Finn.no, skriver Adresseavisen i en børsmelding.

Schibsted la tidligere i år inn et bud på Adresseavisens eierandel i rubrikkannonseelskapet på 540 millioner for 11,33 prosent av aksjene.

Budet verdsatte Finn.no til nærmere 4,8 milliarder kroner.

Følg Schibsted på E24 Børs!

Adresseavisen og Harstad Tidende har vedtatt å slå seg sammen til mediehuset Polaris Media, og mener Finn.no er en viktig del av sin satsning.

- Rubrikkannonser, både på papir og nett, er et av Adresseavisens kjerneprodukter. Samtidig er Finn.no en strategisk viktig del av Adresseavisens nettsatsing, og et salg av eierandelen i Finn.no er derfor ikke noe Adresseavisen ønsker, skriver Adressa i børsmeldingen.

I forbindelse med etableringen av Media Norge vil eierandelen til Schibsted reduseres fra 84 prosent til 44 prosent, og det er ønsket om en fortsatt høy eierandel som fikk Schibsted til å komme med budet, men nå har de altså fått nei fra Adresseavisen.

- Adresseavisen vurderer Finn.no som et av Europas mest attraktive selskaper innenfor internett og digitale tjenester og ønsker derfor å bidra til fortsatt vekst og positiv verdiutvikling for Finn.no, ifølge pressemeldingen.

Les også:

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om