MEGLERGIGANT BESKYLDT FOR LOVBRUDD: Kredittilsynet gransker meglergigant

Kredittilsynet skal studere kjennelsen som har ført til at Schlumberger går til sak mot meglerhuset ABG Sundal Collier.

UNDERSØKER: Avdelingsdirektør Eirik Bunæs gransker lovbruddene ABG Sundal Collier er beskyldt for.
Publisert:

Tirsdag ble det kjent at oljeservicegiganten Schlumberger krever ABG Sundal Collier for 436 millioner kroner i kjølvannet av Eastern Echo-salget.

Som følge av en voldgiftskjennelse nylig, fikk ABG Sundal Collier

OSE

ASC

redusert sine honorarer i forbindelse med salget.

I den hemmelige kjennelsen er det lagt til gunn at det velrennomerte meglerfirmaet ABG Sundal Collier har bidratt til brudd på bestemmelsene i verdipapirhandelloven i forbindelse med Schlumbergers oppkjøp av Eastern Echo.

ABG Sundal Collier var engasjert av selgeren Eastern Echo.

Fikk orientering

Kredittilsynet har blitt orientert om utviklingen i saken av den norske meglerkjempen.

- Vi ser på saken nå og vil benytte oss av muligheten til å stille oppfølgingsspørsmål dersom det trenges, sier avdelingsdirektør Eirik Bunæs i Kredittilsynet til E24.

Han utelukker ikke at Kredittilsynet kan komme til å forfølge saken overfor ABG Sundal Collier.

- Det er ikke mulig å si nei til det på nåværende tidspunkt. Først må vi få anledning til å sette oss inn i saken, sier han til E24.

Kredittilsynet vil ikke uttale seg om hvilke lovbrudd ABG Sundal Collier eventuelt må stå til rette for. ABG skriver selv i sin kvartalsrapport at de er "sterkt uenige" i vurderingen fra voldgiftsretten.

ABG-sjef Jan Petter Collier ønsket heller ikke å konkretisere beskyldningene mot meglerfirmaet han leder da han presenterte selskapets regnskap for 4. kvartal tirsdag morgen.

Gigantkrav

Schlumberger har varslet at de vil ta saken videre i rettssystemet - med et krav på hele 436 millioner kroner. Kredittilsynet har bedt om å bli holdt løpende oppdatert dersom saken tar nye vendinger. Imens skal de studere kjennelsen fra voldgiftsretten.

Fransk-amerikanske Schlumberger endte opp med å betale 15 kroner per aksje for seismikkselskapet Easten Echo, en totalsum på 940 millioner dollar, etter at de først bød 12 kroner aksjen og fikk avslag.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om