Skipselektriker tar sjansen på nytt kriserammet selskap: Inn i Thinfilm

Hobbyinvestoren Eigel Thom satser på Thinfilm Electronics. Oppdatert: Saken er endret etter førstegangs publisering.

SKIPSELEKTRIKER: Eigel Ingvar Thom jobber vanligvis med det elektriske styresystemet på båter; både på enorme tankskip og mindre fartøy. Han gjør oppdrag verden rundt, blant annet i Kina, Singapore, Dubai, USA, Tyrkia og Spania
Publisert:

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at Thoms aksjer hadde en verdi på ni millioner kroner, men dette var ikke justert for at Thinfilm har gjennomført en såkalt aksjespleis.

Skipselektriker og hobbyinvestor Eigel Thom har tjent stort på sine to favorittaksjer, Scanship Holding og American Shipping, i år.

Nå dukker han også opp som 37. største aksjonær i det hardt pressede tynnfilmselskapet Thinfilm Electronics.

Thom eier aksjene gjennom det heleide investeringsselskapet Trethom as.

Aksjonærlistene har tre dagers etterslep og det er derfor mulig at Thom har gjort noe med posisjonen i Thinfilm siden onsdag sist uke.

Les også

Andreas (24) fra 1,6 millioner til 19,5 millioner i formue

Bratt fall

Thinfilm-aksjen har svingt stort i år, og i oktober skaffet flere investorer seg god gevinst etter i å ha dratt på bunnfiske i forkant av at selskapet sikret en nødvendig finansiering som sendte kursen kraftig opp.

Siden har den riktignok falt mye tilbake. Så langt i år er Oslo Børs-selskapet, som i juli ble nødt til å kutte over halve arbeidsstyrken, ned 90 prosent.

Thinfilms markedsverdi er mandag 95 millioner kroner, ned fra rundt fire milliarder kroner på det meste i 2015. Fallet har gitt blant andre Ferd store tap.

Thom har ikke besvart E24s henvendelser. Han står i ligningen for 2018 oppført med en inntekt på null kroner og en formue på 35 millioner kroner.

Tok gevinst i kriserammet rederi

I sommer tok Thom også en kjapp gevinst i et annet hardt presset selskap: Offshorederiet Solstad Offshore.

Solstad-kursen steg kraftig kort tid etter han kjøpte seg inn, og de neste ukene falt han på listen over de største aksjonærene.

Overfor E24 sa hobbyinvestoren riktignok at planen var mer langsiktig.

Det er fordi jeg tror markedet er på bedringens vei. Jeg er også ganske sikker på at Solstad, Fredriksen og Røkke ikke slipper selskapet, sa han om rederiet som fortsatt jobber med en løsning på gjeldsproblemene.

Reiser rundt i verden som skipselektriker

56-åringen Thom jobber vanligvis med det elektriske styresystemet på båter; både på enorme tankskip og mindre fartøy. Han gjør oppdrag verden rundt, blant annet i Kina, Singapore, Dubai, USA, Tyrkia og Spania.

Samme år som han gjorde sin første skipsjobb i utlandet, i Japan i 1985, trådte han sine barnesko på børsen.

Les også: Her er elektrikeren som tjente 40 mill. på aksjer på ett år (+)

Han tjente bra som skipselektriker, og satte derfor av 100 000 kroner til å handle aksjer for, og begynte å handle aksjer i tankskipsselskapet American Shipping i 2010 til om lag fem kroner stykket.

Thom eier nå en større aksjepost i Kjell Inge Røkke-rederiet verd 72 millioner kroner.

Les også

Andreas (24) fra 1,6 millioner til 19,5 millioner i formue

Publisert: