Sissener avviser Norwegians sukring av lånetilbud: – Ikke nok til at vi kan gå med på det

Etter å ha fått kritikk for deler av lånepakken selskapet la frem i forrige uke kommer Norwegian kreditorene sine delvis i møte. Men det er ikke nok for Sissener-fondene som gir selskapets forslag en kald skulder.

SIER NEI: Porteføljeforvalter Philippe C. Sissener vil ikke akseptere Norwegians justerte forslag til gjeldsutsettelse.
Turbulensen i Norwegian
  • Asgeir Aga Nilsen
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Sissener-fondene, som sitter på en stor obligasjonspost, og har stått i front i kritikken mot det opprinnelige forslaget til gjeldslette, avviser blankt Norwegians forsøk på å komme kreditorene i møte.

– Selv om disse endringene øker forventet avkastning og sukrer det opprinnelige tilbudet er det ikke nok til at vi kan gå med på det, skriver porteføljeforvalter Philippe Sissener i en sms til E24.

– Vi hadde strukket oss langt for å møte selskapet med et forslag som er fair for alle parter, men nå er vi tilbake til start, skriver han.

Norwegian lanserte forrige uke et forslag om å utsette forfallet i to obligasjonslån, noe som vil lette det finansielle trykket før den tøffe vintersesongen.

Betingelsene i forslaget møtte imidlertid motstand fra flere kreditorer, ikke minst Sissener-fondene.

Les også (+): Norwegian spiller gjeldspoker, men de vet ikke hvem de spiller mot

Sukret tilbudet

Norwegian foreslo tirsdag kveld å droppe et av punktene som har fått kritikk, nemlig «rabatten» i opsjonsløsningen, som skal gi Norwegian muligheten til å kjøpe tilbake gjeld hvis de ønsker det før det utsatte låneforfallet.

Samtidig lå resten av lånepakken fast.

– Dette var kun ett av fem punkter vi ønsket å oppnå. Blant annet er det helt vanvittig at de ikke forlenger begge lånene like lenge, men at de utsetter EUR-lånet to år og SEK-lånet bare med halvannet år, skriver Sissener.

Rabatten har vært et av ankepunktene i Sisseners motstand, men listen har også telt flere forhold.

De har tidligere også vært kritiske til at blant annet obligasjonslånet i svenske kroner ikke flyttes like mye ut i tid som eurolånet.

Les mer: Sissener: Ikke enig med Norwegians forslag

I det endrede tilbudet ville Norwegian betale kreditorene 105 prosent av det opprinnelige lånebeløpet, uansett om selskapet kjøper tilbake gjelden tidlig eller om de innfrir den ved de nye forfallsdatoene.

Men dette er altså ikke nok for å få Sissener-fondenes støtte.

Les også

Sissener-fondene har sendt forslag til Norwegian: – Enkelt for styret å godkjenne

Norwegian ønsker ikke å kommentere at Sissener nå avviser det justerte forslaget.

Vil sikre finansene

Norwegian ønske om å skyve på låneforfall gjelder to obligasjonslån, et eurolån på rundt 2,4 milliarder som forfaller i desember og svenskekronelånet på en snau milliard som forfaller neste august.

Les også

Obligasjonseier om gjeldsforslaget til Norwegian: – Mye bedre om de kunne gjøre en emisjon

Norwegian ønsker å utsette dette til henholdsvis november 2022 og februar 2022. Dette vil lette det finansielle trykket på selskapet denne vinteren betraktelig.

Med Max-fly på bakken, motorproblemer på Dreamliner-flyene og kredittkortformidlere som holder igjen penger, kjemper Norwegian for å sikre selskapets finanser før lavsesongen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Turbulensen i Norwegian
  2. Norwegian

Flere artikler

  1. Norwegian kommer kreditorene i møte

  2. Norwegian: Har indikasjoner på nok støtte til at lånetilbudet går gjennom

  3. Sissener mener Norwegian driver uforsvarlig: – Å fortsette med dagens kapitalstruktur er som å spille rulett på kasino

  4. Sissener-fondene har sendt forslag til Norwegian: – Enkelt for styret å godkjenne

  5. – Mye bedre om de kunne gjøre en emisjon