Asia-børsene løfter seg for andre dag på rad

Tokyo leder an et bredt løft for de asiatiske aksjemarkedene, dagen etter en knallsterk opptur på Wall Street.

Koji Sasahara / AP
Publisert:

Børsene i Asia løfter seg for andre dag på rad onsdag morgen, etter en kraftig oppgang på Wall Street kvelden før.

Dow Jones-indeksen, som delvis steg på håpet om en kommende krisepakke fra myndighetene i USA, noterte sin beste børsdag siden 1933.

I Asia leder børsen i Japan an oppgangen, og stiger mer enn fem prosent. Dagen før besluttet IOC å utsette, og ikke avlyse, OL i Tokyo i inntil ett år.

På den japanske børsen er tungvekterne Fast Retail og Softbank opp henholdsvis 5,87 og 9,94 prosent.

Slik ser det ut på børsene i Asia og Stillehavsområdet onsdag morgen:

  • Nikkei 225 i Tokyo 5,54 prosent
  • Hang Seng i Hongkong opp 2,12 prosent
  • Kospi i Seoul opp 4,18 prosent
  • Shanghai Composite opp 1,57 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 2,32 prosent

– Finner ingen begrunnelse

Også oljeprisen er på vei oppover i morgentimene. I skrivende stund handles ett fat med nordjøolje (Brent) for 27,89 dollar fatet, opp 0,6 prosent for dagen.

Likevel peker pilene nedover i handelen i terminkontrakter (futures) i USA, noe som indikerer et fall fra start ved åpningstid på Wall Street.

– Jeg finner ingen begrunnelse for den nåværende entusiasmen i markedet, sier analytiker Robert Carnell ved ING til Fincancial Times.

«Raske penger»

Ifølge avisen sier flere meglere i Japan at oppgangen på Tokyo-børsen, som har steget kraftig i to dager på rad, ikke henger sammen med grunnleggende økonomiske forhold.

– Vi ser markeder som er dominert av raske penger. Noen kunder som bare satser langsiktig kommer tilbake for å hente inn navnene de har likt hele tiden, men stort setter det bare tradere som handler på momentum som dikterer retningen det går i, sier en megler til avisen.