Pilotforening saksøker Boeing over 737 Max-parkeringen

MARK RALSTON / AFP
Publisert:

Southwest Airlines’ pilotforening saksøker Boeing over parkeringen av 737 Max-flyene. Det skriver foreningen i en pressemelding.

Årsaken bak søksmålet skal være at Boeing bevisst har villedet organisasjonen og deres piloter om 737 Max-flyene.

Søksmålet som ble levert i tingretten i Dallas County i Texas hevder at pilotene gikk med på å fly 737-flyene basert på Boeings påstander om at flymodellen i hovedsak var de samme som pilotene har fløyet i årevis.

Reduserte inntekter

At flyene er satt på bakken har ført til kansellering av mer enn 30.000 planlagte Soutwest-flyreiser. Det forventes at selskapets passasjertall reduseres med 8 prosent innen utgangen av 2019, som ifølge meldingen resulterer i et inntektstap for pilotene på over 100 millioner dollar.

Videre skriver foreningen at påstandene var falske, og at Boeings feil kostet 346 mennesker livet, og skadet båndet mellom piloter og passasjerer, samtidig som det reduserte mulighetene for flyreiser over hele USA og rundt om i verden.

– Som piloter er det ikke noe viktigere for oss en sikkerheten til våre passasjerer, sa kaptein Jonathan L. Weaks, president i foreningen.

– Vi må kunne stole på at Boeing gir oss informasjonen vi trenger for å betjene flyene våre på en sikker måte. I dette tilfellet skjedde det absolutt ikke, fortsetter han.

Les pressemeldingen herHer kan du lese søksmålet i sin helhet

Les også:

Boeing oppretter kompensasjonsfond for pårørende etter dødsulykkerBoeing-sjef Dennis Muilenburg må forklare for Kongressen