Wall Street endte ned etter Fed-referat

Onsdag falt aksjene på de amerikanske børsene, som har hatt en oppgang siden midten av juni. Reaksjonene kommer etter Fed-referat og nye tall fra detaljhandelen.

RØDE TALL: Wall Street åpnet og endte med nedgang.
Publisert:

Ved handelsslutt onsdag endte de toneangivende indeksene på Wall Street ned, etter Feds referat og øvrige detaljhandelstall.

  • Industritunge Dow Jones falt 0,5 prosent
  • Teknologibørsen Nasdaq er ned 1,2 prosent
  • Brede S&P 500 falt 0,7 prosent

Onsdag kveld publiserte den amerikanske sentralbanken (Fed) referat fra hva som ble sagt ved forrige rentemøte i juli, da styringsrenten ble hevet med 0,75 prosentpoeng.

Der kom det frem at sentralbanksjef Jerome Powell sannsynligvis ikke vil roe ned rentehevingstakten mens prisveksten er på dagens høye nivåer.

– Med en inflasjon som holdt seg godt over komiteens mål, vurderte medlemmene at en overgang til en restriktiv politikk var nødvendig for å fremme maksimal sysselsetting og prisstabilitet, står det i referatet, ifølge CNBC.

Når Fed ser de ønskede effektene av sin pengepolitikk, vil de ta foten av gassen. Samtidig anerkjennes utfordringene i økonomien og risikoene ved dystre BNP-tall.

Åpnet ned etter detaljhandelstall

Børsene åpnet med nedgang etter dårlige tall fra detaljhandelen. Men formuleringene til Fed bidro til noe bedre stemning på en ellers rød Wall Street-dag, poengterer CNBC.

Den industritunge Dow Jones-indeksen falt for første gang på seks dager da investorer vurderer detaljhandelstall.

Detaljhandelsomsetningen i landet var uendret på månedsbasis i juli. Det ventet at detaljomsetningen skulle være opp 0,1 prosent, ifølge Trading Economics.

Lagrene av usolgte varer i USAs detaljhandel, grossister og fabrikker økte med 1,4 prosent på månedsbasis i juni. Ifølge Trading Economics var det på forhånd ventet at lagrene skulle stige 1,4 prosent.

Feds rentereferat kan gi innblikk i vurderinger sentralbanken la til grunn for rentehevingen tidligere og de øvrige økonomiske tendensene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om