Storinvestor: – En bekymring markedene i større grad må lære seg å leve med

Investor Tore Aksel Voldberg tapte store summer i 2021. I sine årsberetninger kommer han også med en sjelden kommentar om aksjemarkedene.

USIKRE TIDER: Storinvestor Tore Aksel Voldberg forventer en del usikkerhet i tiden fremover for sine to investeringsselskap Skøien og Dukat.
Publisert: Publisert:

I 2021 gikk Voldbergs to investeringsselskaper Skøien og Dukat i kraftig underskudd. Det viser årsregnskapene til de to selskapene.

Skøien hadde et årsresultat på minus 151 millioner kroner, som er en enorm nedgang fra årsresultatet i 2020, som landet på 802 millioner i pluss.

Selskapet er blant de 50 største aksjonærene i biotek-selskapet Nykode Therapeutics (tidligere Vaccibody), som forsker på og utvikler kreftvaksiner. Der har Voldberg nesten 9,17 millioner aksjer, som ifølge Infront har en verdi på 358 millioner kroner ved siste oppdateringsdato.

Voldbergs Skøien eier også flere aksjer i quizselskapet Kahoot, til en verdi på 104 millioner kroner.

Les også

Investor Tore Aksel Voldberg tjente 880 mill. i fjor

Det andre investeringsselskapet, Dukat, fikk et årsresultat på minus 76,4 millioner kroner. Med det har selskapet barbert vekk omtrent all inntjening fra 2020, hvor overskuddet landet på 76,7 millioner kroner.

Voldbergs samlede tap i 2021 endte på 228 millioner kroner.

– Forventer en del usikkerhet

I årsberetningen til begge selskapene skriver Voldberg ganske utfyllende om hvordan han ser for seg den fremtidige utviklingen i selskapene.

Voldberg skriver at selskapene opplever usikkerhet i markedet og volatilitet i verdi av sine investeringer, blant annet som følge av den pågående konflikten mellom Russland og Ukraina.

– Den høye geopolitiske usikkerheten er, og vil sannsynligvis i lang tid fremover være, en bekymring markedene i større grad må lære seg å leve med, skriver Voldberg.

Han mener også at renter, inflasjon og økonomisk vekst på kort og mellomlang sikt vil sette agendaen i finansmarkedene.

– I tråd med dette forventer selskapet en del usikkerhet i tiden fremover, skriver Voldberg i begge årsberetningene, før han signerer.

Les også

Voldberg ute av Solstad Offshore

Formue på 1,5 milliarder

Investorens samlede egenkapital gikk dermed også ned i fjor, fra 1,3 milliarder kroner til like over 1 milliard kroner.

I Skøien gikk gjelden ned, mens i Dukat gikk den opp i 2021. Samlet var gjelden på 711 millioner kroner i de to selskapene, og mye gikk til gjeld til meglerhus, ifølge årsregnskapene.

Voldberg har i en årrekke vært en av de mest aktive investorene på Oslo Børs. Ifølge Kapital hadde han i 2021 en formue på 1,5 milliarder kroner.

Tidlig i sommer var Voldberg å se på aksjonærlistene til offshorerederiene Solstad og Siem.

Både små og store investorer har kastet seg over offshoreskip-aksjer i år. Aksjene i sektoren har steget mye i år etter mange år med krise, etter oppgang i oljeprisen og en bedring i markedet.

Voldberg har ikke besvart E24s henvendelse søndag kveld.

Publisert:
Gå til e24.no