Bygger ny laksegigant - sjefen trekker seg

NTS nærmer seg status som verdens syvende største lakseoppdretter, etter å ha innledet samtaler om sammenslåing med NRS. Samtidig melder NRS-sjefen sin avgang.

VIL SLÅ SEG SAMMEN: NTS og NRS.
  • Lage Bøhren
Publisert: Publisert:

Tidligere i høst sikret laksekonsernet NTS over to tredjedeler av aksjene i NRS etter en dramatisk budkamp med Salmar.

Nå har styret i NTS besluttet å innlede strategisk dialog med NRS om en mulig sammenslåing av NRS med dets egen oppdrettsdivisjon, Salmonor.

Det fremgår av en børsmelding torsdag.

«Initielle diskusjoner er innledet mellom ledelsen i NTS og NRS, men den mulige transaksjonen er ennå ikke diskutert med styret i NRS», heter det videre i meldingen.

E24 har tidligere skrevet at NTS på kort tid har sikret seg en forventet lakseproduksjon for 2021 på 88.500 tonn i såkalt sløyd vekt, og dermed seiler opp som verdens syvende største lakseoppdretter.

I en separat børsmelding fra NRS blir det meldt at konsernsjef Charles Høstlund trekker seg fra stillingen.

TREKKER SEG: NRS-sjef Charles Høstlund.

"Ettersom selskapet går i gang med en strategisk dialog med NTS angående mulig sammenslåing med SalmoNor, er Charles Høstlund og styret enige om at det er et naturlig tidspunkt for å bytte konsernsjef", heter det.

Klaus Hatlebrekke, som de siste årene har vært konserndirektør for forretningsutvikling, trer inn som midlertidig konsernsjef fra og med i dag.

Les også

Slik bygde Helge Gåsø en ny oppdrettsgigant

Store vekstmuligheter

I meldingen opplyses det videre at det langsiktige oppdrettspotensialet til et sammenslått selskap vil være enda høyere.

«Kombinert vil NRS og SalmoNor ha et oppdrettspotensiale på ca. 100.000 tonn sløyd vekt i Norge, og forventet 24.000 tonn på Island gjennom Arctic Fish», heter det i meldingen.

Her beskrives også et betydelig potensiale for synergier i en sammenslåing av de to selskapene, «som vil etablere en fullt integrert, storskala lakseprodusent med en attraktiv lisensportefølje i regioner med høy kapasitet».

Det fremgår videre at ledelsen i begge selskapene ser et klart rasjonale for, og verdiskapende potensiale i en «sammenslåing av Salmonors operasjonelle praksis med NRS sine vekstmuligheter».

NTS var allerede største eier i NRS, og sikret seg aksjemajoriteten gjennom et pliktig tilbud som verdsatte sistnevnte til 10,6 milliarder kroner.

Les også

NTS øker budet på Norway Royal Salmon

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Oppdrettsnæring
  2. Laks
  3. NRS
  4. NTS

Flere artikler

  1. Ser «betydelige» synergier ved fusjon – analytikere er uenige

  2. Varsler milliardfusjon i laks - vil slå sammen NRS og Salmonor

  3. NRS falt etter fusjonsmelding: – Skaper usikkerhet for småaksjonærene

  4. Oppkjøpskandidat spår kraftig laksevekst

  5. Slik bygde Helge Gåsø en ny oppdrettsgigant