Play Magnus vil hente 10 mill. dollar fra israelsk selskap

Sjakkselskapet har inngått avtale med investeringsselskapet til Yuri Milner, som beskrives som «Russlands mest innflytelsesrike tek-investor».

Magnus Carlsen er blant eierne i Play Magnus.
Publisert:

Play Magnus Group melder onsdag at de har inngått en avtale om en rettet emisjon med Breakthrough Initiatives Limited.

Emisjonen er på 10 millioner dollar, ved å utstedte mer enn 4,8 millioner nye aksjer til en pris på 18,47 per aksje, ifølge børsmeldingen.

Breakthrough Initiatives Limited er startet av israelske milliardæren og filantropen Yuri Milner og hans kone Julia. Selskapet skriver på sin egen nettside at det er et samlingsted for «romvitenskapsprogrammer som undersøker de grunnleggende spørsmålene om livet i universet».

Magnus Carlsen, som er blant eierne i Play Magnus, og Milner-familien har ifølge meldingen kjent hverandre i mange år.

Milliardær og filantrop Yuri Milner er kjent som aktivt teknologiinvestor, men har også et stort engasjement for menneskets utforskning av verdensrommet. Her avbildet sammen med vitenskapsmannen Stephen Hawking. Nå vil Milners investeringsselskap inn på eiersiden i Play Magnus.

– Bidra til å fremme sjakk over hele verden

Carlsen var med på et åpent brev hvor Breakthrough Initatives oppfordret til fornyet leting etter sivilisasjon utenfor jorden for seks år siden, opplyser selskapet.

– På samme måte som vitenskap og matematikk, er sjakk en av de mest avanserte og kreative beskjeftigelse i menneskesinnet, sier Yuri Milner i børsmeldingen.

– Denne investeringen vil støtte Magnus og hans team, og bidra til å fremme veksten av sjakk over hele verden, spesielt på nett, legger han til.

Milner har ifølge Forbes en formue på 4,8 milliarder dollar. Milner er israelsk statsborger, men bosatt i USA, ifølge magasinet.

Les også

Play Magnus tapte 46 millioner kroner

– Nært knyttet sammen

– Denne investeringen vil bidra til å bringe sporten ut til et større publikum. Sjakkverdenen og teknologiindustrien er nært knyttet sammen, og det er oppmuntrende for oss å ha noen av de beste hodene i teknologibransjen offisielt involvert, sier Magnus Carlsen i meldingen.

Selskapet som nå går inn i Play Magnus er investeringsselskapet til Breaktrhough Foundations, som «støtter eksisterende og fremtidige filantropiske prosjekter innen grunnleggende vitenskap».

Publisert: