Investorenes aksjekjøp

Celina Midelfart-selskap ute av topplisten i fornybaraksje

Investorens investeringsselskap har nå falt ut av topplistene i tre Oslo Børs-selskaper i løpet av høstmånedene.

Celina Midelfart skjøt i slutten av januar mer penger inn Borr Drilling. Riggselskapet har vært en vond investering for aksjonærene.
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Midelfart kjøpte seg betydelig opp i Aker Horizons i vår og var på det meste 28. største aksjonær.

Hun begynte å falle nedover på aksjonærlisten den aller siste tiden, og fredag er investeringsselskapet Midelfart Capital helt ute av oversikten over de 50 største aksjonærene.

Røkkes grønne investeringsselskap

På det meste sto hun oppført med 630.000 aksjer i Aker Horizons, som før det første nedsalget var verdt rundt 20 millioner kroner.

Aker Horizons er Kjell Inge Røkke og Akers grønne investeringsselskap. Det ble børsnotert på Oslo Børs-markedsplassen Euronext Growth i begynnelsen av februar.

Siden har aksjekursen svingt betydelig, og nå ligger den på omtrent samme nivå som da Midelfart først dukket opp på listen over de 50 største aksjonærene i april. Det er ikke kjent hva slags avkastning hun har, og Midelfart Capital kan fortsatt sitte på en aksjepost på under 265.000 aksjer som ikke vises i listene.

Listene har to dagers etterslep og det kan ha skjedd ytterligere transaksjoner i denne perioden. Endringer kan stamme fra andre transaksjoner enn kjøp og salg.

Ut av bankaksjer

Midelfart har i høst også falt ut av listene over de 50 største aksjonærene i forbrukslånsbankene Instabank, først omtalt av DN, og Komplett Bank, der hun tidligere sto oppført som henholdsvis 19. og 42. største aksjonær.

Investoren sitter fortsatt på 1,23 millioner aksjer i oljeselskapet Panoro Energy verdt 31 millioner kroner, ifølge oversikter.

48-årige Middelfart er en av Norges mest profilerte forretningskvinner. Da hun var 27 år tok hun og søsteren Hermine over formuen etter sin avdøde far, Finn-Erik Midelfart.

Det har ikke lykkes E24 å få kommentar fra Midelfart.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Investorenes aksjekjøp
 2. Oslo Børs
 3. Aker Horizons
 4. Celina Midelfart

Flere artikler

 1. Voldberg på topplisten i Solstad Offshore

 2. Betalt innhold

  Kjente investorer med på offshoreopptur: – Vært underinvestert i syv år

 3. Aker Horizons vil etablere fornybarfond og hente nesten 10 mrd.

 4. Voldberg ute av Solstad Offshore

 5. Stordalen ute av PGS-toppliste