Oslo Børs starter november med markant oppgang

Høyere oljepris bidro til å trekke opp Oslo Børs mandag, der Hovedindeksen runder av sin sterkeste dag på over en måned.

Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs runder av dagen med en oppgang på 1,51 prosent til 1.210,83 poeng.

Det er den sterkeste oppgangen indeksen har hatt på over en måned – siden 22. september.

Utviklingen kommer etter at oljeprisen har steget med rundt én dollar siden Børsen stengte før helgen. I skrivende stund omsettes ett fat med nordsjøolje for 84,44 dollar i spotmarkedet.

Det bidrar til å dra med seg oljeselskapene på Oslo Børs. Oljekjempen Equinor ender opp 3,39 prosent, samtidig som Aker BP steg 2,84 prosent.

Endúr markerer seg blant dagens børsvinnere med en oppgang på 14,78 prosent til kurs 0,73 kroner. Industrikonsernet varslet mandag om resultatene sine i tredje kvartal, der det venter å slå inntektsrekord og rapportere om et justert ebitda-resultat på rundt 64 millioner kroner.

Les på E24+

Det er kanskje mulig å overleve neste børskrakk

Schibsted hentet seg inn

Mediekonsernet Schibsted startet dagen med en nedgang på mer enn fem prosent, men har senere hentet inn fallet. A-aksjen ender opp 0,02 prosent til 435,8 kroner.

Schibsted-fallet kom samme morgen som storbanken Citigroup nedgraderer aksjen fra kjøp til nøytral. Banken øker samtidig kursmålet til 497 kroner, fra tidligere 490. Citigroup-analytiker Catherine O’Neill mener at konsensus kan være for optimistisk med tanke på 2022-marginene, ifølge Bloomberg.

Det John Fredriksen-dominerte gassfraktrederiet Flex LNG meldte mandag morgen at det har signert to timecharter-avtaler med en fast minimumsperiode tre år for hvert av skipene «Flex Resolute» og «Flex Corageous». Aksjen ender opp 1,7 prosent.

Les også

Optimismen i industrien faller til det svakeste på fem måneder

Europa-oppgang

Den markante oppgangen på Oslo Børs kommer etter at de asiatiske børsene steg i natt. Samtidig er det bred oppgang blant de største europeiske indeksene.

Slik er situasjonen på Europa-børsene i 16.30-tiden:

  • Dax i Frankfurt stiger 0,80 prosent
  • FTSE100 i London er opp 0,82 prosent
  • CAC40 i Paris stiger 0,99 prosent
  • IBEX35 i Madrid stiger 1,47 prosent
  • FTSEMIB i Milano klatrer 1,11 prosent

Også i Norden er det oppgang:

  • Stockholmsbørsen stiger 0,45 prosent
  • København-børsen er opp 0,26 prosent
  • Helsinki-børsen stiger 0,19 prosent

E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte journalister i E24 eier aksjer i Schibsted gjennom konsernets aksjespareprogram.

Publisert:

Her kan du lese mer om