Reddit henter friske penger – verdsettes til over 88 mrd.

Reddit har meldt om kraftig vekst siden småinvestorer fra nettforumet inntok Wall Street i vinter. Nå skal plattformen hente over seks milliarder i friske penger.

Reddit-forumet «WallStreetBets» fikk mye oppmerksomhet i vinter, da aksjene i Gamestop føk i været.
  • Ine Brunborg
Publisert: Publisert:

Reddit har satt i gang en ny runde med kapitalinnhenting, og skal nå hente 700 millioner dollar (6,1 milliarder kroner) fra investorer.

Når avtalen blir fullført, vil det løfte verdien til selskapet til over 10 milliarder dollar – eller 88,4 milliarder kroner, ifølge selskapet.

– Vi er optimistiske og oppmuntret over at vi ikke bare har ressurser og kapital til å fortsette med veksten vår, men også over at investorene våre støtter vår visjon og ønsker å utvide andelen deres i fremtiden, skriver Reddit i en blogpost.

Investeringsrunden ledes av Fidelity Management and Research Company. Reddit opplyser at den inkluderer andre eksisterende investorer – uten å spesifisere hvem.

Fra før har kinesiske Tencent og venturefondet Andreessen Horowitz investert i selskapet.

Les også

«Meme-aksjen» AMC tapte tre milliarder i andre kvartal

Les også

Hedgefond som skal ha veddet mot Gamestop stenger

Slo inntektsrekord

Nettforumet fikk mye oppmerksomhet ved årsskiftet, da brukere fra plattformen bidro til kraftige utslag på Wall Street. Aksjer i selskaper som Gamestop og AMC Entertainment skjøt i været – og selskapene utnyttet muligheten til å hente friske penger.

Siden den gang har også Reddit hentet penger, satt seg nye mål, og ansatt sin første finansdirektør.

Tilbake i februar hentet selskapet 250 millioner dollar (2,1 milliarder kroner), og ble da verdsatt til rundt seks milliarder dollar.

Måneden etter ble Drew Vollero hentet inn som finansdirektør. Han var også den første finansdirektøren til Snap, som Vollero ledet gjennom børsnoteringen i 2017.

Reddit er fremdeles et privat selskap, og toppsjef Steve Huffman har tidligere sagt til New York Times at han ikke har noen fast tidsplan for en mulig børsnotering.

Ved utgangen av andre kvartal tjente Reddit over 100 millioner dollar på annonser for første gang, ifølge selskapet. De spesifiserer ikke hvor mye omsetningen landet på, men skriver at det er en vekst på 192 prosent mot året før.

Les også

Reddit ble verdsatt til over 50 milliarder kroner i februar

Vil doble antall ansatte

Reddit er basert i California i USA, men har den siste tiden åpnet kontorer i Storbritannia, Australia og Canada. Målet er å doble antall ansatte i løpet av året, ifølge en tidligere melding.

Nå vil plattformen også satse på lyd og video, og investere mer i produktene sine, ifølge dagens melding.

Ifølge Reddits egne tall har plattformen over 52 millioner daglige brukere rundt om i verden.

Til sammen har Reddit hentet inn 1,6 milliarder dollar i sin levetid, ifølge Financial Times, som viser til tall fra PitchBook.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Reddit
  2. Gamestop

Flere artikler

  1. «Meme-aksjen» AMC tapte tre milliarder i andre kvartal

  2. Rakettoppgangen fortsatte for Trump-aksje etter ville svingninger

  3. Robinhood kan verdsettes til over 300 mrd. kroner ved børsnotering

  4. Hedgefond som skal ha veddet mot Gamestop stenger

  5. 14 prosent oppgang for Wall Street første halvår