Børsdagen

Oslo Børs slår fjerde rekord på rad med knapp margin

Hovedindeksen har klatret hver dag denne uken, og noterer nok en gang en ny rekordhøyde.

  • Svein Olav Sæter
  • Ine Brunborg
Publisert:

Hovedindeksen avslutter handelen fredag med en oppgang på 0,05 prosent.

Indeksen har nå klatret i fem strake dager, og slått ny stengerekord i fire av dem. Den ligger nå på 1.159 poeng.

Samme ettermiddag er det små endringer for oljeprisen. Ett fat med nordsjøolje (brent spot) omsettes for 71,14 dollar, omtrent på linje som nivået ved midnatt.

Les også

Heimstaden mer enn doblet overskuddet i andre kvartal

Norbit doblet inntektene og steg på børs

Teknologiselskapet Norbit meldte før børsåpning at driftsresultatet økte fra 17,7 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 35,1 millioner i år.

Norbit-aksjen ender opp 17,35 prosent, som en av dagens vinnere.

Omsetningen i siste kvartal var også høyere i år enn samme periode i fjor, og landet på totalt 190 millioner kroner.

– Ambisjonen om 1,5 milliarder kroner i inntekter i 2024 innebærer en vekst på 25 prosent per år fra 2020. Dette er på linje med NORBIT sin historiske organiske veksttakt, sier administrerende direktør Per Jørgen Weisethaunet.

Teco 2030 har endelig inntekter, men taper fortsatt penger

Også Teco 2030 leverte tall før åpningstid, og aksjen avslutter ned 3,68 prosent.

Selskapet hadde inntekter på 10,76 millioner kroner i første halvår. Det er en økning fra null i samme periode for et år siden, ifølge rapporten.

Selskapet hadde et driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger (ebitda) på minus 20 millioner kroner, en forverring fra minus 5,1 millioner i samme periode for et år siden.

– Teco 2030 er fortsatt et utviklingsselskap, og å etablere seg som en ledende, børsnotert, grønn maritim teknologileverandør er en utfordrende oppgave som krever betydelig innsats, sier Teco 2030-sjef Tore Enger i en kommentar.

Magseis fant arbeid i Asia

Før børsåpning meldte seismikkselskapet Magseis Fairfield at de er tildelt en havbunnsnodeundersøkelse i Asia fra en ikke-navngitt kunde. Arbeidet er på rundt fem måneder og starter opp i fjerde kvartal.

Aksjen ender dagen opp 7,9 prosent.

– Med denne betydelige kontraktstildelingen, har vi utvidet vår tilstedeværelse forbi våre kjerneområder i Nordsjøen og Mexicogolfen og inn i Asia, hvor vi forventer å se flere OBN-undersøkelser i de kommende årene, sier Magseis Fairfield-sjef Carel Hooijkaas.

Scatec fortsetter fall etter spekulasjon om Equinor-jafs

Solenergiselskapet Scatec har falt 40 prosent siden årsskiftet, i takt med en langt svakere investorinteresse for «grønne» børsselskaper.

I går skrev E24 om at analytiker Anders Holte i Kepler Cheuvreux tror Equinor vil gå for stort Scatec-jafs.

– Jo mer kursen faller, desto høyere blir sannsynligheten, sier Holte. Equinor er fra før største aksjonær i det Oslo Børs-noterte solenergiselskapet Scatec med 13 prosent av de utestående aksjene.

Scatec-aksjen falt 0,8 prosent fredag.

Equinors gullkantede situasjon med høye olje- og gasspriser og en barbering av Scatecs markedsverdi, gjør at det ligger til rette for et oppkjøp, mener analytikeren.

Flere vaksiner, lavere oljepris

På amerikansk børs var det i går kveld god stemning. De tre store indeksene steg og både den brede S&P 500 og industriindeksen Dow Jones fortsatte rekordrekken med gårsdagens oppgang. Oppgangen fortsetter også fredag ettermiddag, med alle de tre nøkkelindeksene på vei oppover.

Samme kveld falt aksjene i Asia. En voldtektsskandale ryster tek-sektoren i Hongkong, mens en korrupsjonsskandale ryster Samsung i Sør-Korea når deres øverste sjef i dag går ut av fengsel etter å ha sonet litt over halvparten av en dom.

I Norge kom det derimot positive nyheter fredag morgen. Alle voksne vil være fullvaksinert innen midten av september, påstår nå regjeringen. Grunnen til den økte vaksinetakten skal være at Norge har fått tak i én million flere doser med Moderna-vaksinen.

Norge fremskynder også gjenåpningen med to uker, skriver VG.

Les på E24+

11 Fretex-butikker lagt ned de siste to årene: - Vi kan ikke drive butikker med tap.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Solid dag for Equinor på grønn Oslo Børs

  2. Tror Equinor går for stort Scatec-jafs: – Jo mer kursen faller, desto høyere blir sannsynligheten

  3. Flat slutt på resultatuken på Oslo Børs

  4. Oljeaksjer løftet Oslo Børs i pluss

  5. Subsea 7 stupte: Tre milliarder barbert bort