Oppgang på Oslo Børs

Oljeprisen bidro til å løfte Equinor og Aker BP på Oslo Børs, Samtidig venter investorer verden over venter på USAs rentebeslutning i kveld.

Høsten er historisk den mest ruglete perioden i aksjemarkedet.
Publisert:

Hovedindeksen lå ved lunsjtider an til en oppgang på over to prosent, men endte til slutt med en oppgang på 0,65 prosent.

Oljeprisen (nordsjøolje) handles for 91,01 dollar fatet, og er opp 0,21 prosent siden midnatt. Ved børsåpning var oljeprisen opp rundt to prosent.

Det så lenge meget bra ut for oljeaksjene på hovedindeksen, men stemningen surnet litt i takt med oljeprisen. Equinor var opp over tre prosent, men endte dagen opp 0,81 prosent til slutt. AkerBP endte opp 2,98 prosent, og Vår Energi steg 0,34 prosent.

Les på E24+

Aksjeskolen #5: Styr unna taperaksjer

Milliardinvestering

Før børsåpning har partnerne Elkem (opp 0,05 prosent), Hydro (ned 2,25 prosent) og Altor meldt at de investerer to milliarder kroner i en batterifabrikk på Herøya. Fabrikken skal produsere materiale som brukes i batterier, og målet er å dekke inn behovet til 20.000 elbiler innen 2024.

Norwegian Block Exchange har på sin side hentet 20,4 millioner kroner i en rettet emisjon. Den ble gjort til kurs 2,5 kroner. Aksjen falt 14,43 prosent til kurs på 2,9 kroner.

Volue (steg 2,51 prosent) varslet at de holder fast på omsetningsmålet på to milliarder kroner innen 2025, mens Borregaard (ned 0,15 prosent) har varslet om en kostnadsøkning på mer enn 20 prosent i første halvår på grunn av prisvekst. Begge meldingene kom i forbindelse med selskapenes kapitalmarkedsdager.

Les på E24+

Ekspertenes aksjefavoritter akkurat nå

Venter stort børsbyks for bilrederi

Fearnley Securities oppjusterte kursmålet på bilfraktrederiet Gram Car Carriers. Kursmålet er satt til 230 kroner fra 160 kroner, og kjøpsanbefalingen gjentas, ifølge TDN Direkt. Aksjen hoppet mer enn 14 prosent kroner på Oslo Børs tirsdag, etter at selskapet meldte om mer jobb for to skip. Onsdag steg aksjen nye 2,84 prosent.

Analytiker Øystein Vaagen i Fearnley Securities sier følgende om endringen i kursmålet:

– Det er i hovedsak på grunn av at de nye kontraktene de har sikret. Ikke bare de som kom i går, men en del flere har kommet inn siden vi sist sendte en analyse.

– Også har vi gjort en ny «assumptionAnslag eller forventning» på de båtene som er åpne i 2023, at de er på like nivåer som de to kontraktene i går, legger han til.

Rentemøte i USA

Investorer verden over venter på USAs sentralbanks rentebeslutning i kveld. Flertallet av analytikerne venter et hopp på 0,75 prosentpoeng, for tredje gang på rad. Fasit blir offentliggjort klokken 20 norsk tid.

Rentemøtet skjer i en tid med vedvarende høy inflasjon. Det amerikanske arbeidsmarkedet har samtidig vært stramt, mens bedriftene sloss om arbeidskraft som ikke er der.

Indeksene på Wall Street falt onsdag kveld i påvente av rentemøtet. Nedgangen spredte seg siden til Asia i morgentimene, der flere av de største børsene falt mer enn én prosent. Stemningen er imidlertid noe bedre i den amerikanske førhandelen onsdag morgen, der indeksene stiger forsiktig.

Les på E24+

Fire feil du må unngå hvis teamet skal lykkes

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om