Asia-børsene stiger etter opptur på Wall Street

Bankaksjer klatrer etter flere dager med turbulens for sektoren.

Turister trasker langs havnepromenaden i Hongkong tidligere denne uken.
Publisert:

Børsene i Hongkong og Seoul leder an i en bred oppgang på de viktigste børsene i Asia og Stillehavsregionen onsdag morgen.

Slik ser det ut rundt klokken 6 norsk tid:

  • Nikkei 225-indeksen i Tokyo stiger 0,11 prosent.
  • Hang Seng i Hongkong stiger 1,26 prosent
  • Shanghai Composite stiger 0,67 prosent
  • Kospi i Seoul stiger 1,51 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore stiger 1,14 prosent
  • ASX 200 i Sydney stiger 0,72 prosent
Les på E24+

Uro etter bankkollaps: Dette bør du gjøre med aksjene dine nå

Bankaksjer er med på å trekke oppover flere steder.

I Tokyo stiger Mitsubishi UFJ Financial Group rundt fem prosent. Sumitomo Mitsui Financial Group er opp rundt tre prosent, mens Mizuho Financial Group stiger i overkant av to prosent.

I Hongkong klatrer flere bankaksjer, som Industrial and Commercial Bank of China og Bank of China, rundt to prosent. I Seoul stiger både KB Financial Group og Shinhan Financial Group overkant av én prosent.

Opptur på Wall Street

I USA bidro et comeback for bankaksjer til markant oppgang på Wall Street tirsdag kveld. Det etter flere dager med turbulens i banksektoren i kjølvannet av kollapsen til Silicon Valley Bank.

Inflasjonstall viste samtidig at prisveksten i USA kom inn på 6 prosent i februar, akkurat som økonomene hadde ventet på forhånd.

I Europa fikk også aksjemarkedene seg en oppsving i går, med markant oppgang på de viktigste børsene. Oslo Børs klatret 1,38 prosent.

I førhandelen på Wall Street er bildet relativt flatt tidlig onsdag morgen.

Oljeprisen har hentet seg litt inn igjen i morgentimene, etter å ha falt videre utover etter ettermiddagen i går.

Nordsjøolje (brent spot) handles for 78,5 dollar like før klokken 6, opp rundt én dollar siden midnatt. Det er likevel godt under nivåene fra tidlig i uken, da oljeprisen lå på 83 dollar fatet.

Kinesisk industriproduksjon under ventet

Kina slapp onsdag flere økonomiske nøkkeltall for perioden januar-februar, altså tiden etter at de strenge coronarestriksjonene ble opphevet.

Disse tallene ga et blandet bilde av den økonomiske utviklingen i Kina etter gjenåpningen.

Industriproduksjonen var 2,4 prosent høyere enn på samme tid året før, viser ferske tall fra kinesiske statistikkmyndigheter. Det var noe svakere enn ventet, ifølge Bloomberg.

Detaljhandelen vokste samtidig med 3,5 prosent. Det var på linje med forventingene, og et comeback fra et fall på 1,8 prosent i november.

Publisert:

Her kan du lese mer om