Nedgang på Oslo Børs – Kraftig fall for Gjensidige

Resultatsesongen er for alvor i gang på Oslo Børs. Forsikringsgiganten Gjensidige falt tungt etter å ha levert svakere tall enn ventet.

Oslo Børs
Publisert:

Hovedindeksen endte med en nedgang på 0,95 prosent onsdag.

Oljeprisen er ned 0,65 prosent siden midnatt. Et fat nordsjøolje (Brent spot) handles for rundt 85,9 dollar fatet. Det er rundt to dollar lavere enn da Børsen stengte tirsdag.

Det har vært en blandet uke så langt på Hovedindeksen. Mandag endte Børsen med en oppgang på 0,79 prosent, før det snudde ned med 0,57 prosent tirsdag.

Les på E24+

Investtech-analyse: Tre sterke kjøp før kvartalstallene slippes

Svakere enn ventet fra Gjensidige

Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 1,69 milliarder kroner i fjerde kvartal i fjor.

Forsikringskonsernet leverte dermed svakere enn ventet. Analytikerne hadde på forhånd ventet et resultat på 1,91 milliarder kroner for årets tre siste måneder, ifølge estimater hentet inn av Infront for TDN Direkt.

I fjerde kvartal 2021 endte resultatet før skatt på 2,85 milliarder kroner.

Gjensidige foreslår å utbetale et utbytte på 4,125 milliarder kroner, som er høyere enn i 2021. Det tilsvarer 8,25 kroner per aksje.

Aksjen falt nesten 10 prosent fra start, men hentet seg noe inn utover dagen. Ved stengetid var Gjensidige ned 5,51 prosent.

Les også

Borr Drilling-aksjen svinger etter oppjusterte resultatforventinger

Otovo henter milliardbeløp

Solcelleselskapet fikk en samlet omsetning på 205 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor, opp fra 99,3 millioner i samme kvartal året før, viser ferske kvartalstall onsdag.

Solcelleinstallatøren melder samtidig om ny finansiering på totalt 1,3 milliarder kroner i form av en emisjon og nye lån.

Selskapets resultat etter skatt ble på minus 96 millioner kroner i fjerde kvartal, fra minus 37 millioner kroner på samme tid året før.

Selskapet peker på utvidelse av virksomheten som forklaring på resultatfallet.

Otovo-aksjen falt 3,45 prosent.

Les også

Otovo mer enn doblet omsetningen – henter penger

PGS inngår havvindkontrakt

Seismikkselskapet melder at det har fått sin første kontrakt innen markedet for havvind, et område selskapet sier det skal satse på.

PGS skal gjøre en seismikkundersøkelse for to europeiske vindprosjekter som begge er i en utviklingsfase, ifølge en børsmelding.

Selskapet går i gang med undersøkelsen med et av sine skip i starten av april i år, og venter at arbeidet vil vare til slutten av juni.

Aksjen falt 0,13 prosent onsdag.

Det kom også andre nyheter i morgentimene:

  • Det Scana-eide oljeserviceselskapet PSW Technology er blitt tildelt en treårig kontrakt på opptil 1,8 milliarder kroner for vedlikeholdstjenester til Mongstad-raffineriet til Equinor. Aksjen endte opp hele 36,36 prosent til en kurs på 1,5 kroner.
  • Borr Drilling oppjusterer forventede resultater. I 2022 venter selskapet en omsetning på mellom 435 og 450 millioner dollar, opp fra 400 millioner dollar som selskapet tidligere har ventet. I 2023 venter riggselskapet imidlertid en omsetning på mellom 740 og 780 millioner dollar. Det har vært store svingninger i aksjen gjennom dagen. Aksjen endte med en nedgang på 2,41 prosent.
  • Det kriserammede offshorerederiet Dof er tildelt en kontrakt verdt 500 millioner med Petrobas i Brasil. Det er Dofs datterselskap Norskan Offshore Ltda som er tildelt kontrakten. Aksjen steg 3,53 prosent.
Publisert:
Gå til e24.no