Subsea 7 økte inntektene og kuttet underskuddet

Oljeserviceselskapet kan vise til nesten 60 prosent høyere inntekter i andre kvartal, men noterte fortsatt et underskudd. Fremover venter selskapet bedre lønnsomhet.

TALLSLIPP: Subsea 7 taper fortsatt penger, viser kvartalsrapporten onsdag.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Resultatet etter skatt landet på minus 13,1 millioner dollar, en bedring fra resultatet på negative 922 millioner dollar i samme kvartal i fjor da resultatene var preget av store nedskrivninger

Det viser kvartalsrapporten onsdag.

Les også

Siem og Blystad slår seg sammen om havvind

Lenger opp i regnskapet fikk oljeserviceselskapet et driftsresultat på minus 28,1 millioner dollar. Det er opp fra minus 930 millioner dollar i andre kvartal i fjor.

I samme periode steg inntektene til 1,2 milliarder dollar fra 754 millioner dollar.

Analytikerne hadde derimot ventet overskudd. Ifølge TDN Direkt ventet de et nettoresultat på 32 millioner dollar og et driftsresultat på 47 millioner dollar.

Venter økt lønnsomhet fremover

Subsea 7-sjef John Evans peker på økt aktivitet innenfor blant annet subsea-området og fornybarsegmentet som årsak til inntektshoppet.

Samtidig ble driftsmarginen negativt påvirket av utsettelser og coronaeffekter i fornybarprosjekter i Taiwan, i tillegg til lave marginer i subsea-området, påpeker Evans i en børsmelding.

Han trekker også frem at flere kontrakter som nå er i gang, ble vunnet tilbake i 2019 og 2020 da priskonkurransen var høy.

– Vi forventer en økning i lønnsomheten i andre halvdel av året med bedre marginer i begge forretningsområder, sier Evans.

Han fremholder at økt anbudsaktivitet både i subsea og fornybar, sammen med økt etterspørsel etter enkelte fartøy som legger rørledninger, er positivt for prisene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Subsea 7
  2. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Subsea 7 stupte: Tre milliarder barbert bort

  2. Dof tjente 858 millioner i første kvartal

  3. Delta brøt tapsrekken med milliardoverskudd

  4. Svakt opp på Oslo Børs – Nel klatret før tallslipp

  5. Global vareskvis dempet Kongsberg Automotive-resultatet med over 200 millioner kroner