Nytt fra børsselskapene

Borr Drilling tapte 548 millioner i tredje kvartal

Tor Olav Trøims kriserammede riggselskap fortsetter å blø penger. I tredje kvartal stupte inntektene og underskuddet var på over en halv milliard kroner.

Vidar Ruud NTB scanpix
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Til tross for en bedring på bunnlinjen er tallene fortsatt knallrøde i Borr Drilling, som ble startet opp av investoren Tor Olav Trøim.

Borr Drilling fikk et resultat etter skatt på minus 61,9 millioner dollar i tredje kvartal, mot negative 79,2 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor, viser kvartalsrapporten mandag.

Med dagens valutakurser tilsvarer underskuddet rundt 548 millioner kroner.

Øverst i regnskapet endte samlede driftsinntekter på 59,2 millioner dollar, ned fra 102,7 millioner dollar i tredje kvartal i fjor.

Samtidig falt driftsresultatet til minus 44,6 millioner dollar fra negative 26 millioner dollar.

Få rigger i arbeid

Borr Drilling hadde ved utgangen av november 13 rigger som enten er på kontrakt eller forpliktet til arbeid, ifølge en flåteoppdatering. Samtidig er ti rigger uten arbeid og selskapet har i tillegg fem rigger under bygging.

– I tredje kvartal driftet vi det laveste antallet aktive rigger siden starten av covid- pandemien, noe som skyldes kontraktkanselleringer og suspensjoner forårsaket av at operatørene utsetter forventet arbeid, sier Borr Drilling-sjef Patrick Schorn i en kommentar.

Den gjeldstyngede riggbransjen hadde fortsatt ikke hentet seg inn etter oljesmellen i 2014 da coronakrisen inntraff. Nå er det for mange rigger i markedet og for lite arbeid, samtidig som flere aktører sliter med høy gjeld.

Gjeldsforhandlinger

Borr Drilling er som andre riggselskaper rammet av oljenedturen og har tatt krisegrep for å kunne håndtere den tyngende gjelden.

Selskapet hentet mer finansiering i september etter at det fikk på plass en redningspakke i sommer.

Den seneste justeringen i låneavtalene med bankene og fondet Hayfin har forlenget forfallsdatoen på 595 millioner dollar i gjeld til januar 2023.

I oktober har Borr også kvittet seg med ytterligere to rigger, som ble solgt til oljeselskapet BW Energy for 14,5 millioner dollar.

Schorn sier at Borr er i samtaler med hver av kreditorgruppene, for blant annet å få redusert eller utsatt rentebetalinger og andre kostnader, og utsette gjeldsforfall.

– Vi har god fremgang og håper å ha denne samlede pakken med tiltak på plass i nær fremtid, sier han.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Borr Drilling
 3. Tor Olav Trøim
 4. Riggselskaper

Flere artikler

 1. Borr Drilling tapte 2,6 milliarder kroner i 2020

 2. Borr Drilling svarer etter lekkasje: – Svært sikre på å gjennomføre plan

 3. Tor Olav Trøims Borr Drilling får støtte til kriseplan

 4. Betalt innhold

  Det oser kortsiktig desperasjon av Borr Drilling-emisjonen

 5. DNB: Redningen av Borr er fortsatt hovedmålet