Oppkjøp og sammenslåinger

Norsk stikkontakt-selskap med omvendt oppkjøp av svensk godterikjempe

Det norske gründerselskapet har gått inn i en «reverse takeover», eller på godt norsk, et omvendt oppkjøp, av svenske Net Trading Group AB (NTG).

Sjef for Gründerselskapet Lightcircle AS, Morten Revill, forteller at timingen var riktig for et omvendt oppkjøp.
 • Benedicte Storm Bamvik
Publisert: Publisert:

En reverse takeover skjer som oftest ved at et privateid selskap kjøper opp et børsnotert selskap, for på den måten å bli børsnotert – uten å måtte gå den lange veien ved en vanlig børsnotering.

Avtalen mellom selskapene gjør at Lightcircle vil eie 73 prosent av aksjene i NTG, og vil bli handlet på børsen i Stockholm. NTG eier blant annet Maxgodis, som har lagt ned i Norge.

– Vi er ambisiøse og innovative i måten vi utvikler oss på. Derfor tenkte vi at hvis det var mulighet for å gjøre raske grep, som å flytte vår plattform til kapitalmarkedet for å eskalere fortere, så gjør vi det, forteller Lightcircle-gründer Morten Revill til E24.

Revill forteller at selskapet først hadde planer om å utvikle seg i Norge, men når det åpnet seg en mulighet for å gjøre dette i Sverige, tenkte han det var et bedre trekk for selskapet.

– Selv om vi driver med forskjellige ting tenker vi likt angående ecommerce (netthandel, journ.anm.) og det å drive butikk. For oss gründere er det vanskelig å komme så raskt inn i en slik posisjon, og det er en god avtale vi har med NTG, forteller Revill.

Les også

Godtegiganten på nett, MaxGodis, legger ned

Fra godteri til stikkontakter

– Vi ble kjent med Lightcircle gjennom bekjente, og så på gründerbedriften som en potensiell reverse takeover kandidat, forteller den norske NTG sjefen Morten Hansson.

Han forteller at NTG ser på Lightcircle som fremtidsrettede, med produkter som er attraktivt for forbrukerne. Samtidig forteller Hansson at han har stor tro til Lightcircle-ledelsen.

– Vi i NTG er opptatt av å ta vare på våre aksjonærer, og vil gi dem verdi gjennom å investere i rett partner, forteller Hansson.

Les også

Spetalen må regne med fullt børs-søkelys på Hiddn-kjøpet

Maxgodis har allerede over 130.000 kunder i sin base, og selv om det er lang vei fra godteri til stikkontakter, er produktene til Lightcircle et konsumprodukt som NTG mener er en god investering på sikt.

Sammen med partneren Petter Sørlie har Hansson opparbeidet seg god erfaring innenfor netthandel. De har sammen bygget opp flere nettbutikker, samt Maxsnus som nylig har blitt solgt.

– Vi vil stå i disposisjon de første tre til seks månedene for å hjelpe Lightcircle med å utvikle seg innenfor det feltet, forteller Hansson.

Det kan se ut som de 1.200 aksjonærene i NTG er fornøyde med det omvendte oppkjøpet. Tirsdag, dagen etter at samarbeidet be kjent, steg selskapet med over 14 prosent på den svenske børsen.

Les pressemeldingen fra Lightcircle her
Les også

Elkjøp kan havne på børs

Les også

Airbnb bekrefter: Har søkt om børsnotering i USA

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oppkjøp og sammenslåinger
 2. Lightcircle AS
 3. Net Trading Group (NTG)
 4. Reverse takeover
 5. Maxgodis

Flere artikler

 1. Spetalen må regne med fullt børs-søkelys på Hiddn-kjøpet

 2. Mercell kjøper Visma-selskap for drøyt 2 milliarder

 3. Værselskapet Stormgeo selges for 3,6 mrd.

 4. Betalt innhold

  Dette er de heteste oppkjøpskandidatene på Oslo Børs

 5. Betalt innhold

  Historien om Sbanken: «Ingen marmor, ingen banksjefer, ingen skranker eller filialer»