IT-selskapet Sikri kjøper Ambita for nær en milliard kroner

Staten selger eiendomsteknologiselskapet Ambita til Sikri.

AMBITA FÅR NY EIER: Ambita-sjef Stig W. Seljeseth til høyre, sammen med Sikri-sjef Nicolay Moulin.
Publisert:

Nærings- og fiskeridepartementet selger aksjene i Ambita for over 960 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

– Regjeringen har lenge vært tydelig på at staten ikke er langsiktig eier av Ambita. Selskapet har hatt en god utvikling, og vi er veldig fornøyde med salget, sier næringsminister Iselin Nybø.

Benytter seg av salgsfullmakt

Teknologiselskapet Ambita leverer digitaliseringsløsninger for eiendomsmarkedet, som er mye brukt i norske boligsalgsprosesser.

Av rundt 700.000 digitale tinglysninger i 2019 gikk omtrent 500.000 gjennom Ambitas løsninger, ifølge statens eierberetning.

Ambita hadde en omsetning på 507 millioner kroner i 2020. Brutto driftsmargin var på 12 prosent. Selskapet har rundt 170 ansatte i Norge og Sverige.

Sikri er en teknologileverandør som ble skilt ut av IT-selskapet Evry i 2019, og børsnotert i 2020. Selskapet har gjort flere oppkjøp tidligere og opplyser at Ambita er den største investeringen så langt.

Les også

Vil digitalisere offentlig sektor – med stjerneinvestorer på laget

Ambita har blant annet tjenester som «Boligmappa». Selskapet er også majoritetseier i analyseselskapet Prognosesenteret.

Staten har hatt høyest mulig avkastning som mål med eierskapet i Ambita. Stortinget har gitt Nærings- og fiskeridepartementet fullmakt til å redusere eierskapet helt eller delvis.

– Stortinget har i flere omganger fornyet regjeringens fullmakt til å selge selskapet. Den fullmakten har vi nå benyttet oss av. Privat eierskap bør være hovedregelen i norsk næringsliv, sier Nybø.

Finansieringen i boks

Sikri opplyser at kjøpesummen er fullt finansiert med en blanding av penger selskapet har på bok, låneopptak og en aksjeemisjon på 350 millioner kroner som er garantert av eiere i selskapet.

Ambita-sjef Stig W. Seljeseth sier blant annet at den nye eieren vil styrke vekstmulighetene, mens styreleder Jens Rugseth i Sikri sier at ambisjonen er å bygge et ledende system for forvaltningsteknologi, analyse og data.

Sikri venter at kjøpet blir fullført i mai.

Publisert:
Gå til e24.no