Oslo 20180613. Eksteriør av Oslo Børs. Foto: Axel Nilsson Raftsjø / NTB scanpix

Foto: Axel Nilsson Raftsjø NTB scanpix

Kommentar: Sommerstorm for tre aksjer på Oslo Børs

Aksjer som har falt og fremstår billig kan friste. Men slike aksjer er ofte teknisk negative.

  • Geir Linløkken
    Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

Investtech har sett på hva som historisk skjedde med aksjer som har ligget i fallende trendkanaler. Det var til sammen 28.580 tilfeller av dette på Oslo Børs og Stockholm-børsen i perioden 1996 til 2015. De påfølgende tre månedene, etter at aksjene lå inne i fallende trendkanal, gikk de 2,7 prosentpoeng svakere enn gjennomsnittlig børsindeks. Dette tilsvarer en annualisert mindreavkastning på over ti prosentpoeng. Resultatene anses signifikante og vi anbefaler generelt å selge aksjer som ligger i fallende trendkanaler.

Vi har sett på tre aksjer som vi anbefaler at du nå selger.

Targovax gikk voldsomt i fjor vinter, med en tredobling på under to måneder, men er nå tilbake på gammelt nivå igjen. Aksjekursen ligger i en fallende trendkanal etter at nye positive meldinger fra selskapet har uteblitt og investorene har solgt på stadig lavere kurser for å komme seg ut. Fort en ukes tid siden ble også støtten ved 13 kroner brutt på høyt volum. Et nytt salgssignal er utløst og videre fall for Targovax indikeres.
Investtechs anbefaling: Selg

Foto: Investtech

SAS-aksjen har gitt en rekke salgssignaler de siste månedene, senest fra en stor rektangelformasjon ved bruddet på støtten ved 17,70 kroner. Investorene har solgt på stadig lavere kurser og den fallende trendkanalen indikerer at aksjen skal videre ned. Det er lite støtte før under 14 kroner, mens SAS nå har motstand ved 17,70 kroner.
Investtechs anbefaling: Selg

Foto: Investtech

Element er en av aksjene på Oslo Børs som svinger mest. Kursen har variert med 46 prosent i snitt på månedsbasis, og risikoen er meget høy. Etter en konsolideringsfase brøt aksjen for et par uker siden støtten ved fire kroner og utløste et salgssignal. Selv om kursen har falt 25 prosent siden da, indikerer trendbildet en videre nedgang for Element. Det er lite støtte før 1,80 kroner, noe som godt illustrerer den høye risikoen.
Investtechs anbefaling: Selg

Foto: Investtech

Lyst å lese flere børskommentarer? På E24+ kan du lese kommentator Johann Sundbergs tanker om aksjemarkedet på Oslo Børs (for abonnenter):

Er virkelig yr.no det beste verktøyet for å analysere XXL

Å satse på Fred Olsen Energy nå er å satse på gavmildhet

Lavpriskjeden Europris vokser på lavrisikomåten

Med Lufthansa har spillet om Norwegian startet for alvor

Har handelskrig og bærfis senket bilfraktrederiet for mye?

Les også

SAS inngår ny milliardavtale med Apollo

Les også

Biotek-aksje stuper etter studiestans: – Fremtiden ser mindre lovende ut

Les også

Dette er byene med de høyeste lønningene: Oslo på topp 10