150 studenter fra NTNU Handelshøyskolen er påmeldt Aksje-NM:
Har som mål å være den mest aktive studentforeningen

150 studenter fra Studentforeningen ved NTNU Handelshøyskolen (STØH) er påmeldt Aksje-NM. STØH oppfordrer de andre handelshøyskolene til å se om de klarer å melde på flere.

STILLER I AKSJE-NM: (Fra venstre) Nestledere Aasmund Bergsholm og Kristian Harald Strømsnes og leder Andreas Larsen Mikkelsen i aksjeklubben Invest ved NTNU Handelshøyskolen.

Siri Eriksson
  • Ingvild Sagmoen
Publisert: Publisert:

Studentforeningen ved NTNU Handelshøyskolen (STØH) har fremfor alt ett mål med deltakelsen i årets Aksje-NM:

– Vi skal være den mest aktive studentforeningen i Trondheim, om ikke i hele landet, sier leder Andreas Mikkelsen for STØH sin aksjeklubb Invest.

Han tror de allerede er den handelshøyskolen i landet som stiller med flest studenter, men oppfordrer gjerne de andre handelshøyskolene til å forsøke og slå dem.

Så langt er 150 STØH-studenter påmeldt konkurransen.

Tror du at du kan slå studentene fra STØH og de andre lagene i studentligaen? Aksje-NM arrangeres i år for første gang med live aksjekurser! Meld deg på konkurransen her!

Arrangerer intern konkurranse

Gjennom deltakelse i Aksje-NM er håpet dessuten å øke interessen blant medstudentene. Formålet med aksjeklubben Invest er nettopp å skape interesse rundt aksjer, børs og marked, forteller Mikkelsen.

– Aksje-NM er et fantastisk verktøy vi benytter oss av for å skape engasjement blant studentene. Konkurransen passer for alle, og de fiktive pengene gir en fin mulighet til å prøve og feile uten å sove dårlig om natten, sier han, og legger til at tilbudet har blitt mer og mer populært for hvert år som har gått.

Interessert i aksjehandel? Diskuter aksjer, markedet og Aksje-NM her!

Under Aksje-NM arrangerer STØH Invest en intern konkurranse for studentene på skolen sin. Det gjør de ved å benytte gruppefunksjonen i spillet.

– Vi benytter flere virkemidler for å nå ut til flest mulig, blant annet gjennom stands, plakater og sosiale medier. Konkurransen organiseres over Facebook, forteller Mikkelsen.

Bruker du gruppefunksjonen i Aksje-NM og har en artig internkonkurranse du vil fortelle om? Vet du av noen andre som har det? Tips oss her!

Inviterer alle til å delta

Det er ikke bare medlemmene av aksjeklubben som inviteres til å delta, men hele skolen.

– Det er viktig for oss å inkludere alle, sier Invest-lederen.

Les også

Aksje-NM 2017: Dette kan du vinne

Aksjeklubben stiller dessuten med premier for totalt 2000 kroner som de deler ut ved konkurransens slutt.

– Vi deler ut premier til ukevinnerne, beste student på hvert klassetrinn, samlet første-, andre- og tredjeplass ved konkurransens slutt, og «lucky loser» som er en trøstepremie til to tilfeldige personer som ikke nådde helt opp, forteller Mikkelsen.

Stiller med studentlag

STØH stiller også med studentlag i E24s studentliga i Aksje-NM 2017. Studentlaget består av medlemmer i Invest og medlemmer i aksjegruppen STØH Kapital, som driver med grundige analyser av aksjer.

– Tidshorisonten er for kort til å ta posisjoner basert utelukkende på fundamentale analyser, sier Herman Lia, som er ansvarlig for studentlaget fra STØH.

– Vår strategi blir dermed å velge aksjer som har en positiv underliggende trend og momentum. Samtidig kan vi røpe at vi kommer til å tenke litt utenfor boksen i håp om å slå både Hovedindeksen og våre konkurrenter på de andre økonomiskolene. Risikoen blir med andre ord nokså stor, men det lever vi godt med i en slik konkurranse hvor det handles med fiktive penger, sier han.

Les også

– Det hadde smakt veldig godt å trone øverst på pallen

Les også

Aksjeskolen: Aksjemarkedet fra A til Å

Les også

Nå starter Aksje-NM opp igjen – nå med live aksjekurser

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Studentliv
  2. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Siste sjanse til å teste Aksje-NM for i år! Kan du slå disse studentene?

  2. Nå starter Aksje-NM opp igjen – nå med live aksjekurser

  3. Studentlag: Aksje-NM er en god arena for økt forståelse

  4. Jevnt i studentligaen første uke av Aksje-NM

  5. Ofte stilte spørsmål og svar