Reuters: VW vurderer å selge Ducati

Den italienske motorsykkelprodusenten Ducati kan bli solgt for å skaffe til veie midler for å komme ovenpå etter dieselskandalen.

TIL SALGS?: Ducati-sjef Claudio Domenicali presenterer nye motorsykkelmodeller under Volkswagens gruppemøte i forkant av Frankfurt Motor Show i september 2015. Nå kan den italienske motorsykkelprodusenten bli solgt.
Publisert: Publisert:

Bilprodusenten Volkswagen vurderer å kvitte seg med motorsykkelprodusenten Ducati, melder Reuters.

– Dersom Volkswagen velger å selge Ducati, kan en potensiell kjøper tilby mer enn ti ganger Ducatis verdi, sier en kilde til nyhetsbyrået.

Ducati har en inntekt før avskrivning og andre poster (EBITDA) på rundt 100 millioner euro, og kan bli verdsatt til 1,5 milliarder euro.

To kilder med kjennskap til saken sier at Europas største bilprodusent vil bruke pengene fra et eventuelt Ducati-salg på en strategisk overhaling etter skandaleavsløringene om bevisst juks med utslippstall høsten 2015.

Volkswagen henviser til Audi for kommentar, og Audi har ikke villet kommentere saken.

Les også

«Dieselgate» rammer Volkswagen: Salget falt 20 prosent i Storbritannia

Satser på el-biler

Wolfsburg-baserte Volkswagen har blant annet kuttet tusenvis av jobber innen vanlig personbilproduksjon for å finansiere et skifte til el-bilproduksjon verdt flere milliarder euro.

Volkswagen har engasjert investeringsbanken Evercore for å evaluere mulige finansieringsløsninger, inkludert salget av Ducati, ifølge kildene til Reuters.

Heller ikke Evercore ønsker å kommentere saken.

Salget av Ducati kan appellere til blant annet kinesiske kjøpere, indiske Hero eller investorsammenslutninger som den som kjøpte britiske Aston Martin i 2007.

Les også

Han mener Tesla-aksjen er «uforklarlig» dyr

Les også

Peugeot bekrefter milliardkjøpet av GMs Opel

Les også

VW inngår forlik med kjøpere i USA

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om