Reuters publiserte feilaktig George Soros- nekrolog

Nyhetsbyrået meldte milliardæren George Soros' død.

I BESTE VELGÅENDE: Investor og milliardær George Soros lever i beste velgående, på tross av nyhetsbyrået Reuters' publisering av finansmannens nekrolog. Her er Soros avbildet sammen med næringsminister Trond Giske under samtaler i forbindelse med World Economic Forum i januar i år. De to har holdt jevnlig kontakt de siste årene.
  • Hans Iver Odenrud
Publisert:

«George Soros, som døde XX år gammel, var en aggressiv og svært vellykket finansmann og investor, som paradoksalt nok argumenterte mot den frie kapitalismen som gjorde han selv til milliardær».

Slik innledet det anerkjente nyhetsbyrået Reuters den forhåndskrevne nekrologen til den 82-årige finansgiganten rundt midnatt natt til fredag.

Kort tid etter dødsbudskapet ble sluppet kom derimot nyhetsbyrået med en beklagelse, hvor det presiseres at investoren ikke har gått bort.

«En talsperson for Soros forteller at den New York-baserte investoren lever i beste velgående. Reuters beklager feilen», skriver byrået etter at nyhetsblemmen har gått verden rundt i finansielle medier fredag morgen norsk tid.

Shorting-milliardær

Videre i den omfattende artikkelen skriver byrået at Soros ble kjent som mannen som «mannen som brøt Bank of England» etter at han i 1992 tjente én milliard dollar på å shorte det britiske pundet.

Investoren beskrives som filantropist og artikkelen vektlegger Soros donasjoner til å hindre blant annet gjenvalget av president George W. Bush.

BUDDIES: Trond Giske og George Soros holder jevnlig kontakten. Begge har felles interesser i blant annet teleindustrien i Myanmar. Her er de to i Det norske utenriksdepartementet i 2011.

I fjor uttalte han at han personlig ville bruke «seriøse midler på Hellas», for å hjelpe landet ut av den økonomiske krisen.

- Å hjelpe Hellas må være en felles oppgave i Europa, sa investoren, som altså fortsatt er i live, i desember til Bloomberg Businessweek.

Myanmar-kamp

Tidligere i april meldte Wall Street Journal at den ungarsk-amerikanske finansmannen hadde meldt seg inn i kampen om telelisenser i Myanmar - mot blant annet Telenor.

Soros har, i et partnerskap med to selskaper fra henholdsvis Jamaica og Singapore, levert inn en søknad om å få tildelt lisens fra myanmarske myndigheter.

LES OGSÅ: Soros kaster seg inn i kampen om Myanmar-lisenser

Nyheten ble kjent dagen etter at Telenors største eier, representert av næringsminister Trond Giske, hadde et timeslangt frokostmøte med Soros.

Giske og Soros har hatt jevnlig kontakt gjennom felles engasjement for tele-satsingen i Myanmar. Statsråden og investoren har også møtt personlig flere ganger - blant annet under World Economic Forum i Davos i januar i år.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Soros kaster seg inn i kampen om Myanmar-lisenser

  2. Soros puster nytt livi varemagasin

  3. - En stor anerkjennelse

  4. Milliardær GeorgeSoros' bror er død

  5. Betalt innhold

    Konspirasjonene om George Soros