Selvaag håver inn på sterkt boligmarked

Boliggiganten Selvaag Bolig tjente nesten en halv milliard kroner i fjor.

- GODT ÅR: Administrerende direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann, leverte rekordresultat i 2012.
Publisert: Publisert:

I løpet av fjoråret solgte Selvaag vel 1.000 boliger, og om lag en femtedel av dem ble solgt i fjerde kvartal.

Det ga klingende mynt i kassen for boliggiganten.

Selvaag fikk i fjerde kvartal 1,25 milliarder kroner i inntekter og satt igjen med et resultat før skatt på 220 millioner kroner.

LES OGSÅ: Behov for 10.000 nye boliger

Stor aktivitet

Til sammenligning gikk selskapet i underskudd med 37,4 millioner kroner samme periode i fjor, av en omsetning på 166 millioner kroner.

- Betydelig salgs- og produksjonsvekst i 2011 førte til at 2012 ble et godt år for oss. Aktivitetsnivået i konsernet er høyt og ordrereserven er god. Dette vil bidra til å skape store verdier for selskapet også i årene som kommer, sier administrerende direktør Baard Schumann.

Selskapet peker på at lav rente, lav arbeidsledighet og økt kjøpekraft i kombinasjon med høy befolkningsvekst og lav boligbygging i pressområder, vil gi stort behov for nye boliger og økte boligpriser fremover.

LES OGSÅ: Tenketank advarer mot boligboble

Rekordresultat

I kvartalsrapporten skriver de videre at etterspørselen og prisene økte mest i og rundt Oslo, Stavanger og Bergen i 2012. Selskapet tror at de høye prisene i større grad vil lede boligkjøperne mot utkantene i årene som kommer.

- Kombinasjon av mange flere innvandrere og 20-30 prosent lavere inntekter gjør det enda viktigere å bygge flere boliger i mindre størrelser i og rundt storbyene, skriver selskapet i rapporten.

Selvaag Boligs sterke utvikling i fjerde kvartal bidro til at selskapet fikk en omsetning på 2,8 milliarder kroner i hele 2012, og et rekordresultat på 490 millioner kroner før skatt.

Driftsmarginen ble 17,4 prosent for fjerde kvartal, og 19,3 prosent for året totalt.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no