Carnegie kutter Songa

Ser høy risiko i riggselskapet.

TAR NED KURSMÅL: Meglerhuset Carnegie stiller seg tvilende til om det er nok for Songa å selge riggen Eclipse.

SONGA OFFSHORE
  • StockLink iMarkedet - StockLink iMarkedet
Publisert: Publisert:

Riggselskapet Songa Offshore meldte fredag at de har fått solgt riggen Songa Eclipse til Seadrill og at det alt-i-alt var den beste løsningen for selskapet.
Meglerhuset Carnegie er enig i at det var et skritt i riktig retning, men stiller seg tvilende til om det er nok. Salget av Eclipse gjør at meglerhuset tar ned EBITDA-estimatet for 2013 og 2014 med 30 prosent.
I en fersk analyse skriver meglerhuset i følge iMarkedet Xpress at de tror selskapet nå er finansiert frem til midten av 2013 etter kostnadssprekk på riggen Songa Trym.

Les også: Seadrill kjøper rigg fra Songa
- Eclipse-riggen var den enkleste å selge for selskapet da markedet for mid-water rigger er ekstremt smalt og lave rater på Cat D-riggene trolig gjør potensielle kjøpere tilbakeholdene, heter det fra meglerhuset.
Selskapet sin rigg Delta kostet 130-140 millioner dollar på sitt verft-opphold, mens det var budsjettert med 30-40 millioner dollar.

Sprekk

Riggen Trym er fortsatt på verft med en budsjett på 70 millioner dollar, noe som ganske sikkert ikke er nok. Riggen har nå vært omlag 130 dager på verftet noe som er dobbelt så lenge som planlagt.
Meglerhuset ser investeringer (capex) på 140 millioner dollar, men sier det er fare for at dette blir mer da det er usikkerhet om når riggen vil være ferdig.
- Vi vurderer NAV til å være 9 kroner pr aksje i Songa, men understreker at verdiene i selskapet er svært usikre, heter det fra meglerhuset.
Meglerhuset mener Songa har tatt de første skrittene mot en ny finansiell plattform, men at både den finansielle og drift-risikoen er høy.
- Vi tror en fullstendig restrukturering ville vært fornuftig, men ser ikke bort i fra at en emisjon blir et alternativ, heter det.
Carnegie tar ned sitt kursmål til 4 kroner pr aksje fra tidligere 6 kroner pr aksje, og gjentar sin Selg-anbefaling.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Songa Offshore

Flere artikler

  1. «Det er kanskje den verste motpart man kan ha i en slik situasjon»

  2. Smertelig nedtur for Songa

  3. «Songas problemer skyves til 2014»

  4. Annonsørinnhold

  5. - Risikoen er ekstremt høy

  6. Betalt innhold

    Songa selger for 3,4 milliarder