Asia stiger på usikkerheten rundt gjeldsforhandlingene

Usikkerheten rår i Asia, men de toneangivende indeksene stiger likevel i morgentimene tirsdag.

Publisert: Publisert:

Investorene i Asia følger situasjonen i USA nøye.

Tirsdag stiger de asiatiske markedene, selv om gjeldsforhandlingen i USA ser ut til å ha gått i stå.

I Hongkong stiger Hang Seng-indeksen 1,02 prosent. I Tokyo klatrer Nikkei-indeksen 0,6 prosent, mens den sørkoreanske Kopsi-indeksen er opp 0,06 prosent.

Etter mandagens nedtur stiger børsene i Hongkong og Shanghai. Kinesiske banker og eiendomsselskaper er et hett tema for investorene som er ute etter røverkjøp.

Faller videre etter togulykke

Jernbaneselskapene faller videre etter ulykken mellom to høyhastighetstog som førte til at minst 35 personer mistet livet.

- Vi tror ulykken forrige helg vil føre bremse investeringene, i hvert fall på kortsikt, ikke bare i HSR(høyhastighetsjernbanen), men i T-baner, broer og veier. Myndighetene må muligens også redusere hastigheten på HSR for å vinne tilbake tilliten til publikum, sier sjefstrateg, Shen Minggao, ifølge Marketwatch.

LES OGSÅ: Aksjer raser etter togkrasj

Handelen i Asia tirsdag er vekslende, etter hvert som USA nærmer seg fristen for å heve gjeldstaket.

Obama talte

I natt klokken tre norsk tid gikk Barack Obama på talerstolen og oppfordret Kongressen om å finne fram til et kompromiss for å unngå en uansvarlig misligholdelse av gjelda.

Han understreket at den voksende gjelda kan gjøre stor skade på amerikanske økonomi om den får fortsette, og begge parter er enige om at underskuddene på budsjettet må reduseres slik at gjelda ikke vokser så fort.

LES OGSÅ: Obama oppfordrer til kompromiss

Wall Street falt

Wall Street falt etter at lederen i Representantenes Hus, John Boehner, la frem sitt endelige forslag til løsning på forhandlingene om gjeldstaket.

Etter å ha hentet inn nesten hele åpningsfaller utover ettermiddagen falt børsindeksene tilbake etterhvert som kritikken mot forslaget ble kjent.

Da børsene stengte var Dow Jones ned 0,7 prosent i løpet av mandagen.

Både S&P 500 og Nasdaq-indeksene falt med snaue 0,6 prosent.

LES OGSÅ: Børsnedtur på Boehner-budsjettet

Publisert: