Storbank advarer

Societe Generale tynger børsstemningen.

RESULTATVARSEL: Societe Generales konsernsjef Frederic Oudea presenterte onsdag rapport for andre kvartal. Og kom med dårlig nytt.
Publisert: Publisert:

Det kraftige fallet etter onsdagens åpning på europeiske børser har bremset opp. Men fortsatt er de viktigste indeksene i rødt.

Etter halvannen times handel er den europeiske samleindeksen Stoxx Europe 600 ned 0,89 prosent, og har hentet inn noe av fallet etter åpning.

I Frankrike faller hovedindeksen CAC40 0,6 prosent. I Tyskland sendes DAX-indeksen ned 0,8 prosent, mens FTSE 100 faller 0,9 prosent.
LES OGSÅ: Oslo Børs falt under 400

Societe Generale advarer
Den franske storbanken Societe Generale (SG) advarte onsdag om at de finansielle målene den har satt for 2012, kan bli vanskelig å oppnå.

For neste år har banken signalisert mål om et overskudd på 6 milliarder euro. I forbindelse med kvartalsrapporteringen for andre kvartal sier SG at denne målsetningen virker vanskelig å oppnå.

For kvartalet har banken rapportert en nedgang i overskuddet på 33 prosent, sammenlignet med samme fjorårsperiode. Resultatet tynges av nedskrivninger av bankens beholdning av greske obligasjoner.

Societe Generale-aksjen sendes ned 6 prosent på børsen i Paris.

Og flere andre bankaksjer følger med. Credit Agricole faller 3,5 prosent.

LES OGSÅ:

Publisert: