Ukas oppgang på Wall Street visket vekk

Det er rødt over hele Wall Street i ukas siste handelsdag - legemiddelgiganten Johnson & Johnson noterer sin verste dag på seksten år.

Publisert:

De tre toneangivende indeksene på New York-børsen kan alle vise til et markant fall omkring 2 prosent, og visket vekk hele ukas oppgang fredag.

Nå er industritunge Dow Jones på sitt laveste nivå siden mai måned.

Ved stengetid fredag kveld så fasiten slik ut i USA:

  • Dow Jones ned 2,02 prosent
  • S&P 500 ned 1,91 prosent
  • Nasdaq Composite ned 2,26 prosent

Optimismen knyttet til handelssamtalene mellom USA og Kina har ifølge Marketwatch dabbet litt av i møte med skuffende makrotall fra Kina.

Både tall fra industriproduksjonen og detaljhandelen kom inn under konsensusestimatene, noe som kan indikere at landet blir hardt påvirket av handelskrigen.

Det førte til et fall på de asiatiske børsene fredag, der Kina falt tungt, som smittet over på de europeiske børsene. Nøkkeltall fra Europa hjalp lite utover dagen, etter at PMI-indeksen fra eurosonen falt til sitt laveste nivå på fire år.

– Nøkkeltall fra over hele verden forsetter å understreke at global vekst sakker ned, sier Tom Martin, porteføljeforvalter i Globalt, til CNBC.

– Det er fortsatt mange som er posisjonert for oppgang. Ettersom dårlige nyheter tikker inn, vil flere og flere føle seg mindre komfortable og etterhvert selge seg ned.

Samtidig faller et fat nordsjøolje med 2,18 prosent.

Barberte bort 343 milliarder

Av de som drar lasset nedover faller Apple-aksjen 3,2 prosent, etter at stjerneanalytikeren Ming-Chi Kuo ved TF International Securities kuttet estimatet på selskapets iPhone-forsendelser med 20 prosent.

Verst i Dow Jones-indeksen er farmasigiganten Johnson & Johnson, som falt 10,01 prosent etter at Reuters skrev at selskapet har visst om asbest i deres babypulver i flere tiår, og noterte sin svakeste dag på 16 år, ifølge CNBC.

39,8 milliarder dollar, tilsvarende 343,19 milliarder kroner, er på papiret barbert bort fra selskapets børsverdi fredag.

Asbest anses som kreftfremkallende. Advokatene til selskapet avviser funnene til nyhetsbyrået og sier de er «falske og misvisende».

– Konsensus i forskningen er at talkum i babypulver ikke forårsaker kreft, uansett hva som er i talkpulveret, sier Peter Bicks ifølge nyhetsbyrået.

Selskapet har tidligere blitt saksøkt og frikjent på anklager om at talkum-baserte babypulver førte til kreft.

Publisert:
Gå til e24.no