Brandsdal med rekordomsetning i 2017 – nedskriver klesmerket med 12 millioner

Omsetningen er den høyeste noensinne, men resultatet faller fra 22 til 16 millioner.

REKORD: Brandsdal Group hadde oppunder 800 millioner kroner i omsetning i 2017, som er ny rekord. Her ved gründer Einar Øgrey Brandsdal.

Foto: Petter Emil Wikøren VG
 • David Bach
 • Sindre Hopland
Publisert:,

Moderselskapet til blant annet Netthandelen.no og Blivakker.no, Brandsdal Group, melder om betydelig økt omsetning fra 2016 til 2017, fra 701 millioner til 797 millioner kroner.

Selskapet skriver videre at omsetningsveksten er med unntak av nettopp Netthandelen.no, samt Ingarden.no og Cocopanda.dk.

Resultat før skatt er likevel på 21,1 millioner, ned fra 28,6 millioner året før. Konsernets bruttomargin er marginalt forbedret, skriver de.

– Vi er egentlig ikke fornøyd med resultatet, for vi har jo som mål å nå et bedre resultat enn det. Men det er veldig sammensatt, noen butikker går bra, andre er nyoppstartet og noen har vært gjennom omstrukturering, sier finansdirektør Kolbjørn Ertzeid til E24.

Samtidig heter det i årsberetningen at Netthandelens klesmerke Brandsdal of Norway nedskrives med 12 millioner kroner, basert på verdiene og fremtidsutsiktene. Dette medfører da også en finanskostnad for morselskapet på samme beløp.

Dine Penger+: Netthandel-gründer Einar Brandsdal: – Jeg elsker å tjene penger

Flyttet lokasjon

– Det påvirker hele bildet. Det har vært en fin utvikling i omsetningen, men lønnsomhetsutviklingen har vært for dårlig. Dette er et år hvor vi har flyttet lokasjon, som medfører direkte flyttekostnader både i bygget og indirekte kostnader i det å komme i gang med produksjonen i nytt bygg.

Det er nettbutikken Blivakker.no som går desidert best for Brandsdal Group, forteller Ertzeid.

– Blivakker går veldig bra, det er den viktigste butikken i konsernet, og har vært den som har dratt inn absolutt mest i mange år. Så er det søsterselskaper som Cocopanda som har gått bra, men det er som sagt en blanding.

Ertzeid bekrefter samtidig at 2017-omsetningen er den høyeste noensinne.

– Det stemmer, men det er ikke den vi fokuserer mest på. Vårt fokus er bunnlinjen. Men det er bra at vi klarer å ta markedsandeler.

Les også

Nettgiganten inntar Sverige: Norske nettbutikker ruster seg til Amazon-kamp

Spent på momsregler

I begynnelsen av juni bekreftet Arbeidspartiets fraksjonsleder i finanskomiteen Rigmor Aasrud at et flertall i komiteen går inn for å utrede skroting av momsfritaket på varer under 350 kroner bestilt fra utlandet.

Dermed kan man snart måtte betale moms på hver eneste krone for varer man bestiller på nett fra utlandet. Vedtaket innebærer at regjeringen må utrede hvordan man kan få fjernet momsfritaket i forbindelse med statsbudsjettet for neste år, som legges fram til høsten. Der håper Ertzeid på positivt resultat.

Les også

Slaktet regjeringens momsgrep på netthandel: Håver inn millioner

– Vi er spent på hva som skjer med moms og de grensene som diskuteres nå. Hoveddelen av omsetningen vår i Norge fra Blivakker er varer som også er populære å kjøpe i utlandet, og med dagens regler konkurrerer vi på ulike vilkår. Våre konkurrenter er i utlandet, ikke i Norge, så vi håper at det blir likere vilkår.

Her kan du lese mer om

 1. Netthandel
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Brandsdal Group leverer rekordresultater, men vurderer å legge ned Netthandelen.no

 2. Netthandel-gründer kraftig ut mot Kolonial.no: – Matvarer på nett vil aldri lønne seg

 3. Betalt innhold

  Trosser «butikkdøden»: Nå åpner nettbutikkene fysiske butikker

 4. Annonsørinnhold

 5. Opposisjonen vil avvikle 350-kroners grensen for netthandel i sommer

 6. – Power-resultatet ender på 70-100 millioner