Facebook har falt 14 prosent på Wall Street denne uken

Det sosiale nettverket silblør etter en knallhard uke på Wall Street.

TUNG UKE: Facebook-sjef Mark Zuckerberg har sett aksjen på selskapet falle nesten 14 prosent denne uken.

Foto: Jim Watson AFP
  • David Bach
  • André Haugen
Publisert:

Fredag falt Facebook-aksjen 3,34 prosent, og siden Wall Street-bjellen ringte for stenging for én uke siden er fallet nå på hele 13,89 prosent, ifølge Infront.

Søndag begynte marerittuken for Facebook, da det ble kjent at brukerinformasjonen til 50 millioner brukere skal ha kommet på avveie etter å ha blitt delt med analyseselskapet Cambridge Analytica.

Selskapet har i sin tur brukt informasjonen til målrettet reklame for å påvirke utvalgte gruppers mening om hovedsakelig Brexit og Donald Trump som presidentkandidat, ifølge New York Times.

Materialet selskapet fikk kloa i kunne nemlig brukes til å kartlegge, å forutsi politiske synspunkt og til å påvirke velgere. Avsløringen fikk ikke uventet konsekvenser på Wall Street, og bare tre timer inn i mandagshandelen hadde aksjen stupt 7,5 prosent.

Les også

Analytiker om Facebook-skandalen: – Dette har ikke nådd toppen

Mandag opplevde Facebook å se verdier for 37 milliarder dollar (285 milliarder) forsvinne ut i løse luften i det som var nettgigantens verste børsfall på fire år. Facebook-gründer Mark Zuckerbergs formue sank med nesten 40 milliarder kroner.

Tirsdag raste Facebook-aksjen 6,77 prosent på New York-børsen, hvilket var det tyngste fallet siden 26. mars 2014.

På to dager hadde verdier for 60 milliarder dollar blitt visket vekk fra nettgigantens markedsverdi. Det tilsvarer 463 milliarder kroner, og er mer enn hva Tesla er verdt til sammen, skriver Bloomberg.

Les også

Musk fjernet Facebook-sidene til Tesla og SpaceX

Fredag ble det klart at Facebook-sjef Mark Zuckerberg må vitne for Kongressen. Den formelle innkallelsen kommer fra energi- og handelskomiteen i Representantenes hus.

Her kan du lese mer om

  1. Facebook

Flere artikler

  1. Facebook-verdier tilsvarende hele Tesla opp i røyk

  2. 137 milliarder barbert bort på få timer

  3. Nå bruker du mindre tid på Facebook

  4. Annonsørinnhold

  5. Kraftig resultathopp for Facebook

  6. Mark Zuckerbergs formue falt med 38,7 milliarder under børsfallet