Helrød børs i Oslo

Nattens fall i Asia har smittet over på de europeiske aksjemarkedene.

TUNGT FALL I OSLO: Risikofrykten herjer på Oslo Børs torsdag formiddag.
Publisert: Publisert:

Etter nattens kollaps på børsene i Japan, og kraftig nedtur i de asiatiske markedene forøvrig, var det ventet at nedturen ville smitte over på de europeiske børsene fra start torsdag.

Like etter åpning sendes Hovedindeksen på Oslo Børs ned 1,44 prosent til 467,48 poeng.

Det er imidlertid bare småtterier i forhold til nattens utvikling på Tokyo-børsen, som da Oslo Børs åpnet for handel, hadde falt 6,35 prosent.

Den utstrakte risikofrykten som har meldt seg på de globale finansmarkedene er at man frykter hva som skjer når sentralbankene «tar foten av gasspedalen», eller når de nedskalerer sine såkalte kvantitative tiltak.

Stemningen ble ikke bedre av at Verdensbanken i går senket forventet vekst i den globale økonomien fra 2,4 til 2,2 prosent i inneværende år.

Oljeprisene faller noe fra gårsdagen, og nordsjøolje omsettes i morgentimene for 103,04 dollar, ned 0,22 prosent.

Ingen av de mest omsatte aksjene på Børsen stiger i formiddag.

De fem mest omsatte så langt, Seadrill, Statoil, Yara, Telenor og DNB sendes ned mellom 1 og 2 prosent, mens solenergiselskapet Rec faller mer enn 6 prosent.

Les også: Nytt «mini-krakk» i Tokyo

Oppdatering av kjempefunn

Før åpning har Statoil varslet at det i samarbeid med partnerne i utvinningstillatelse 265 har fullført boringen av en viktig avgrensningsbrønn i den vestlige delen av Johan Sverdrup-feltet.

– Brønnresultatene bekrefter utstrekningen av reservoaret langs den vestlige marginen av feltet, og samme meget gode reservoaregenskaper som vi har sett andre steder i Johan Sverdrup-feltet. Dette er viktig informasjon for den videre planleggingen av feltutbyggingen, sier Øivind Reinertsen, direktør for utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet.

Statoil er ned 1,18 prosent, mens Det norske faller 1,47 prosent.

Bionor til topps

Biotekselskapet Bionor er en av få aksjer som stiger fra start. Selskapet meldte i dag at det har fullført første del av fase II-studie del av en klinisk fase II studie som skal kombinere HIV-vaksinen Vacc-4x med preparatet Lenalidomide.

Aksjen stiger 10,13 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om