Rec Solar har banket på børsdøren

Oppsplittingen av solenergiselskapet går ett steg videre.

NY NOTERING: - Hovedmotivet bak oppsplittingen er at vi tror at industrien kommer til å vokse veldig kraftig. Det vil kreve voldsomt med kapital for å følge med denne veksten. For å være bedre posisjonert for dette tror vi at vi kommer bedre ut med å ha to ulike enheter, enn om vi hadde vært én enhet samlet, sa konsernsjef Ole Enger til E24 tidligere i sommer.

Lise Åserud
  • Even Landre
Publisert: Publisert:

I midten av juli varslet solenergiselskapet Rec at det ville splitte opp selskapet i to selvstendige, børsnoterte virksomheter.

Torsdag varsler Oslo Børs at det har mottatt søknad om børsnotering av Rec Solar og alternativt notering på Oslo Axess.

- Hovedmotivet bak oppsplittingen er at vi tror at industrien kommer til å vokse veldig kraftig. Det vil kreve voldsomt med kapital for å følge med denne veksten. For å være bedre posisjonert for dette tror vi at vi kommer bedre ut med å ha to ulike enheter, enn om vi hadde vært én enhet samlet, sa konsernsjef Ole Enger til E24 18. juli.

Recs to virksomheter, silisium og solenergi, har lite med hverandre å gjøre. I tillegg er silisiumproduksjonen langt mer kapitalintensiv enn hva solenergiproduksjonen er.

Dette har ifølge konsernsjef Ole Enger vært avgjørende for at selskapet nå splittes i to.

Gjennom oppsplittingen vil selskapet stå sterkere finansielt. Ved utskillelsen av Rec Solar vil det nye selskapet motta 500 millioner kroner i utbytte fra transaksjonen. Disse verdiene er fullt ut garantert av selskapets største aksjonærer.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Renewable Energy Corporation

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Rec ut av Norge

  2. Derfor skal de dele Rec i to

  3. Elkem vil kjøpe Rec Solar

  4. Rec sukrer tilbudet til obligasjonseierne

  5. Enger slutter i Rec 1. desember