Flere børser i Asia faller etter fortsatt Ukraina-uro

Kun i Singapore peker pilene oppover for børsen. Frykten for mulig russisk invasjon av Ukraina fortsetter å prege investorene.

Singapore-børsen er den eneste som har grønne tall mandag morgen.
Publisert: Publisert:

Ukens første handelsdag bringer fall for alle bort sett fra en av de store børsene i Asia.

Slik så det ut omtrent klokken 5.30:

  • Nikkei 225 i Tokyo ned 0,81 prosent
  • Hang Seng i Hongkong ned 0,71 prosent
  • Kospi i Seoul ned 0,55 prosent
  • Shanghai Composite ned 0,36 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore opp 0,18 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 0,24 prosent

Følger fremdeles med på Ukraina

Investorene følger fremdeles med på situasjonen som utspiller seg i Ukraina, ifølge CNBC.

Kanalen peker på at følsomheten til investorene i regionen kan ha bedret seg noe etter at det ble bekreftet fra Det hvite hus at USAs president Joe Biden skal møte Russlands president Vladimir Putin for å finne en løsning på konflikten.

Les også

Europa jobber intenst med diplomatiske halmstrå for å løse Ukraina-krisen

Pressetalsperson Jen Psaki sa søndag kveld at USA er «forpliktet til å følge det diplomatiske sporet frem til en invasjon starter», og at presidenten i prinsippet har gått med på å møte Putin, såfremt en invasjon ikke skjer, skriver VG.

Frykten for mulig russisk invasjon av Ukraina skapte uro i aksjemarkedene forrige uke, og Wall Street endte handelsuken med røde tall.

Ukraina tatt oppmerksomheten fra pengepolitikken

– Det er et omfang av lettelses rally om det skulle bli noen lettelser i disse spenningene gitt den forsiktige posisjoneringen, skrev analytikere i Nomura i et notat ifølge Bloomberg.

– Enhver ytterligere eskalering vil sannsynligvis føre til et signifikant nedsalg for asiatiske aksjer, skrev de videre.

Situasjonen har i det siste tatt over markedets oppmerksomhet fra den amerikanske sentralbankens (Fed) vei mot innstramming i pengepolitikken, skriver nyhetsbyrået.

Les også

Ukraina-frykt har økt verdien på gullmedaljer

Alibaba og Tencent er med på å dra ned MSCI Asia indeksen. Førstnevnte faller i overkant av 3 prosent, mens Tencent er ned i underkant av 3 prosent.

Bloomberg trekker frem at kinesiske myndigheter har kommet med nye regler for matleveringsplattformer før helgen. Siden har de kinesiske teknologiaksjene vært «shaky».

Les også

Nato-sjefen: Alt tyder på et fullskala russisk angrep på Ukraina

Publisert: