– Investorer med shortposisjon i Nel bør være forsiktige

Sparebank 1 Markets mener investorer fortsatt bør selge unna Nel-aksjer, men utelukker ikke at shortselgere som vedder på kursfall vil svi seg i 2022.

Nel-sjef Jon André Løkke presenterer tallene for tredje kvartal 21. oktober.
Publisert: Publisert:

Meglerhuset har jekket ned kursmålet på Nel-aksjen til åtte kroner per aksje, ifølge en oppdatering.

Her gjentas salgsanbefalingen blant annet på grunn av lavt ordreinntak i tredje kvartal, høye priser på råvarematerialer og en forventning om bokføring av «betydelige inntekter» fra Herøya-anlegget først i første kvartal neste år.

– Som i våre tidligere oppdateringer, anbefaler vi investorer som ikke allerede har solgt til å selge, skriver analytikerne Thomas Dowling Næss og Vetle Wilhelmsen, og understreker at salgsanbefalingen er for «resten av 2021».

Nel er Oslo Børs’ mest shortede aksje, altså har størst veddemål på kursfall mot seg gjennom shortsalg, der nær ni prosent av de utestående aksjene er utlånt til praksisen.

– Investorer som har en shortposisjon bør imidlertid være forsiktige når vi går inn i første kvartal 2022 ettersom finansieringsbeslutningen i IPCEI er ventet å ferdigstilles, som igjen kan trigge et hopp i ordre til Nel. Selv om disse ordrene sannsynligvis vil ha lange leveringstider og allerede burde være reflektert i våre estimater, så kan det endre momentumet i aksjekursen, skriver analytikerne.

IPCEI er en forkortelse for «viktige prosjekter av felles europeisk interesse». Initiativet skal sikre at statsstøtte sluses til prosjekter som kan sette europeisk industri i førersetet globalt.

Nel-aksjen ligger onsdag på 12 kroner etter et fall på nær 60 prosent siden årsskiftet. Markedsverdien er 21 milliarder kroner. Nel har lenge vært en populær «grønn» aksje blant både norske og tyske småsparere, som tidligere har bidratt til å sende kursen betydelig oppover. Nå er det riktignok blitt en atskillig større skepsis til Nels økonomiske utsikter.

Nel produserer hydrogenfyllestasjoner og selskapet lager også elektrolysører, som bruker strøm til å skille ut hydrogen fra vann. Selskapets potensielle inntjening ligger i fremtiden, og i 2020 tapte det samlet 415 millioner kroner på driften. I årets andre kvartal var tapet 312 millioner kroner. Sparebank 1 Markets’ nye estimat for helåret 2021 er et minusresultat på 1,59 mrd. kroner.

Les på E24+

Nå må snart Nel-veggen komme

Les også

Nel tar over som mest shortet på Børsen: – Prisingen er for høy

Publisert: